Waar voor je geld: 5 echt goede televisies

© Olga Yastremska, New Africa, Africa Studio

Waar voor je geld: 5 echt goede televisies

Televisie

Geplaatst: 18 februari 2023 - 09:32

Aangepast: 22 februari 2023 - 15:54

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Twee keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Dat doen we bij verschillende webwinkels en prijsvergelijkers. Op zoek naar een nieuwe televisie? Vandaag hebben we op Kieskeurig.nl vijf modellen gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Luxe qd-oled tv: Samsung QE65S95BAT

Dit gloednieuwe 65 inch-model van Samsung bestaat uit een slank oled-scherm met een laagje quantom dots. Dankzij deze hoogwaardige beeldtechniek profiteer je als kijker van inktzwarte contrasten en kristalheldere kleuren. Hierdoor is deze smart-tv voor alle videocontent geschikt (denk aan haarscherpe Netflix-streams in de beste kwaliteit). Dankzij ondersteuning voor meerdere HDR-formaten tonen films, series en documentaires subtiele kleurdetails. De beelden ogen dan ook levensecht. Daarnaast vormt de Samsung QE65S95BAT een perfecte match met nextgen-consoles, zoals de PlayStation 5 of Xbox Series X. Speel games in 4K-kwaliteit op een torenhoge framerate van 120 fps. Videospellen ogen hierdoor gedetailleerder en vloeiender dan ooit!

0

Powered by

logo

Helder oled-paneel: LG OLED55C24LA

Met de LG OLED55C24LA hoef je als tv-kijker geen enkele concessie te doen. Deze 55 inch-televisie bevat namelijk een kwalitatief oled evo-paneel. In tegenstelling tot traditionele oled-panelen ondersteunt dit schermtype een hoge helderheid. Tijdens donkere scènes schakelen individuele pixels zichzelf volledig uit, waardoor er diepzwarte contrasten ontstaan. Zowel lichte als donkere passages komen dus prima uit de verf. De aanwezige α9 Gen5-beeldprocessor analyseert de huidige videocontent en kiest vervolgens op eigen houtje de beste video-instellingen. Dat betekent in de praktijk natuurgetrouwe beelden met heel veel detaillering. Sluit eventueel een PlayStation 5 of Xbox Series X op één van de vier HDMI2.1-poorten aan. Sta vervolgens versteld van 4K-gameplay op een maximale framerate van 120 fps.

0

Powered by

logo

Levend schilderij: Samsung The Frame QE43LS03BAU

Maak met deze prijsvriendelijke Samsung The Frame QE43LS03BAU maak je je woonkamer een stuk gezelliger. Kijk je geen tv, dan fungeert het 43 inch-scherm namelijk als een schilderij. Bepaal zelf welk kunstwerk je op het scherpe 4K-scherm wilt weergeven. Een leuk extraatje is dat je de schilderijlijst kunt verwisselen. Je bevestigt deze slanke beeldbuis met de bijgesloten muursteun strak tegen de wand zonder dat je in de knel komt met bekabeling. Vanaf de smart-tv loopt er slechts één transparante kabel naar een apart kastje in een televisiemeubel. Sluit op deze zogeheten One Connect Box vervolgens alle randapparaten aan, zoals een tv-ontvanger, gameconsole en mediaspeler.

Naast de rol van flexibel schilderij staat de QE43LS03BAU ook op tv-gebied zijn mannetje. Zo ondersteunt het kleurrijke quantom dots-paneel een hoge helderheid. Mooi meegenomen is dat deze 55 inch-televisie de helderheid automatisch afstemt op het aanwezige omgevingslicht. Hierdoor kijk je zowel overdags als ’s avonds op een manier die zo comfortabel mogelijk is voor je ogen.

0

Powered by

logo

Slaapkamermodel met Android: Philips 32PFS6906

Zoek je een betaalbare smart-tv voor de slaapkamer? Deze Philips 32PFS6906 voldoet aan alle eisen. Installeer vanuit de gebruiksvriendelijke Android TV-interface je favoriete apps en stream er lustig op los. Geen internetkabel in de slaapkamer? Geen probleem, want dankzij wifi-ondersteuning plukt de beeldbuis alsnog Netflix-, Amazon Prime Video- of Disney+-beelden van het web. Deze veelzijdige televisie ondersteunt daarnaast Ambilight. Kijk je bijvoorbeeld naar voetbal, dan kleurt de muur achter het tv-toestel groen. Dat gebeurt aan de hand van ledlampen achterop de behuizing. Geniet zo tijdens films, series, sportwedstrijden en tv-programma’s van een meeslepende kijkervaring!

0

Powered by

logo

Betaalbare 55 inch-televisie: LG 55QNED826QB

Groot en betaalbaar! Zo laat de breed verkrijgbare LG 55QNED826QB zich het beste omschrijven. Ondanks het aantrekkelijke prijskaartje heeft deze beeldbuis prima specificaties. Zo heeft het paneel 3840 × 2160 pixels, waardoor je tijdens films, series en documentaires geen enkel detail over het hoofd ziet. HDR-ondersteuning zorgt tijdens geschikte Netflix- en Amazon Prime Video-streams voor een realistisch kleurverloop. Met een respectabele vernieuwingsfrequentie van 100 hertz kijk je bovendien naar vloeiende beelden. Hierdoor ogen snel bewegende passages altijd scherp, zoals bij sportwedstrijden, actiefilms en games.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000