Waar voor je geld: 5 55inch- en 65inch-televisies van max 1200 euro

© TP Vision

Waar voor je geld: 5 55inch- en 65inch-televisies van max 1200 euro

Geplaatst: 13 juni 2024 - 17:26

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar goede televisie met een ruim schermdiagonaal? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

LG OLED55C35LA

De breed verkrijgbare LG OLED55C35LA is momenteel een van de meest betaalbare oled-tv’s die je kunt kopen. Naast het hier besproken 55inch-model is het product ook in diverse andere formaten verkrijgbaar, namelijk 42 inch, 48 inch, 65 inch en 77 inch. Tientallen onafhankelijke reviewers waarderen deze populaire televisie met een gezamenlijke beoordeling van een 8,7. Een veel benoemd pluspunt is de hoge beeldkwaliteit met goede zwartwaarden. Wegens het kwalitatieve oledpaneel met zelfoplichtende pixels ogen donkere scènes levensecht.

Kijk je graag sport, dan komt de hoge vernieuwingsfrequentie van 120 hertz goed van pas. Snel bewegende beelden verschijnen hierdoor vloeiend in beeld. Stream je geregeld recente films en series? Dankzij ondersteuning voor HDR-technieken als Dolby Vision (IQ) en HDR10 hebben de beelden een realistisch kleurverloop. Vanuit het aanwezige smartplatform webOS zijn alle bekende videodiensten beschikbaar. Die voeg je eenvoudig toe aan het menu. Je kunt uiteraard ook externe videobronnen aansluiten, want de achterzijde telt onder andere vier HDMI-poorten en drie usb-aansluitingen.

0

Powered by

logo

Samsung QE55QN85CAT

Deze betaalbare qled-tv van Samsung tovert zowel heldere als diepzwarte beelden op het scherm. Achter het paneel van 55 inch zijn meerdere ledlampen over verschillende zones verdeeld. De televisie kan deze zones afzonderlijk dimmen, waardoor er goede contrastwaarden haalbaar zijn. Kortom, films en series ogen zeer realistisch. Voor sportwedstrijden, games en andere snel bewegende beelden heeft de hoge vernieuwingsfrequentie van 120 hertz veel meerwaarde. Je zult geen haperingen zien. Verder is de resolutie van 3840 × 2160 pixels dik in orde.

Vanzelfsprekend kijk je op zo’n mooie televisie graag naar films en series van jouw favoriete video-apps. Geen probleem, want in het Tizen-smartplatform zijn alle Nederlandse en internationale streamingdiensten beschikbaar. De compacte afstandsbediening bevat alvast rechtstreekse knoppen naar Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Voor het koppelen van randapparaten heeft de QE55QN85CAT vier HDMI-ingangen en twee usb-poorten. Als alternatief voor dit 55inch-model kun je deze smart-tv ook met een qled-scherm van 65 inch, 75 inch en zelfs 85 inch kopen.

0

Powered by

logo

Philips 55OLED708/12

Zoek je een prijsvriendelijke oled-tv van 55 inch? De bijna randloze Philips 55OLED708/12 is op het moment van schrijven aantrekkelijk geprijsd. Overigens is deze smart-tv ook in de formaten 48 inch en 65 inch te koop. Ten opzichte van andere televisies onderscheidt dit Philips-model zich met de welbekende Ambilight-functie. De achterzijde van de beeldbuis heeft drie ledstrips die overeenkomstige televisiekleuren schijnen. Op die manier kleurt de kamer bijvoorbeeld tijdens een voetbalwedstrijd groen. Met de afstandsbediening zet je Ambilight eenvoudig aan of uit.

Oled-televisies hebben op het gebied van beeldkwaliteit een goede reputatie. Deze schermtechniek toont namelijk pikzwarte contrasten en natuurgetrouwe kleuren. Dit 55inch-model ondersteunt bovendien een respectabele resolutie van 3840 × 2160 pixels en hoge vernieuwingsfrequentie van 120 hertz. Met de beeldkwaliteit zit het dus wel goed! Voor de smartfuncties leunt de 55OLED708/12 op het geïntegreerde smartplatform Google TV. Installeer populaire video-apps uit de Play Store en bedien de smart-tv via je stem. Ten slotte telt de achterzijde diverse aansluitingen om externe apparaten aan te sluiten, waaronder viermaal HDMI en driemaal usb.

0

Powered by

logo

Philips 65PUS8079/12

De recent verschenen Philips 65PUS8079/12 is een relatief goedkope smart-tv van 65 inch. Met een beelddiagonaal van 1,65 meter kun je het EK voetbal, de Tour de France én de Olympische Spelen op de voet volgen. Voor de weergave van apps is het nieuwe smartplatform Titan OS verantwoordelijk. Hiervoor zijn diverse bekende streaming-apps beschikbaar, zoals Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, NLZiet, Videoland en YouTube. Kortom, kijk naar scherpe videostreams in een maximale resolutie van 3840 × 2160 pixels. De betere films en series hebben een fraai kleurverloop, want er is ondersteuning voor HDR10+ ingebakken.

Zoals we al jarenlang van Philips-toestellen gewend zijn, is de 65PUS8079/12 voorzien van Ambilight. Hierbij reageren drie ledstrips op de kleuren van de televisie. Rondom de beeldbuis ontstaat er zo een fraaie gloed. Je kunt Ambilight eventueel ook als woonkamerverlichting of lichtwekker inzetten. De achterkant telt drie HDMI-poorten, zodat je bijvoorbeeld een tv-ontvanger, blu-ray-speler en spelcomputer kunt aansluiten. Buiten deze 65inch-uitvoering kun je desgewenst een ander schermformaat overwegen. Philips ontwikkelt de betaalbare televisie ook in de formaten 43 inch, 50 inch, 55 inch en 75 inch.

0

Powered by

logo

Hisense 55A79KQ

Op zoek naar een goede smart-tv zonder dat je hiervoor de hoofdprijs betaalt? Met een gemiddelde beoordeling van een 8,1 valt de Hisense 55A79KQ bij Kieskeurig.nl-bezoekers goed in de smaak. Naast het hier besproken 55inch-model is deze smart-tv ook in de formaten 43 inch, 50 inch, 65 inch en 75 inch te koop. Deze producten zijn eveneens zéér betaalbaar. Ondanks het aantrekkelijke prijskaartje is de beeldbuis voorzien van een kwalitatief qled-paneel. Deze schermtechniek staat bekend om zijn heldere kleuren. De maximale resolutie bedraagt 3840 × 2160 pixels. Verder kan de 55A79KQ overweg met de populaire HDR-formaten Dolby Vision en HDR10+.

Wie deze smart-tv met wifi of ethernet verbindt, heeft toegang tot diverse video-apps. Zo staan er in het aanwezige VIDAA-smartplatform bekende namen als Amazon Prime Video, Disney+, Netflix, YouTube, NLZiet, Videoland en NPO Start voor je klaar. De uitgebreide afstandsbediening heeft voor diverse populaire streamingdiensten eigen knoppen, waardoor je ze vlot kunt oproepen. Daarnaast kun je vanaf een iPhone of iPad ook nog eigen beeldmateriaal streamen. Dat werkt via AirPlay 2. Voor het aansluiten van audiovisuele apparaten heeft deze televisie drie HDMI-poorten, twee usb-aansluitingen en een optische uitgang.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten