Nieuwe tv kopen: hier moet je op letten

© PXimport

Nieuwe tv kopen: hier moet je op letten

Televisie

Geplaatst: 13 januari 2023 - 08:31

Aangepast: 16 januari 2023 - 13:53

Redactie

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe tv wordt je overladen met specificaties, ingewikkelde serienummers en een veelvoud aan merken. Het maakt je keuze lastig. Met onze tips weet je waar je op moet letten, zodat je een goede keuze maakt voor het uitzoeken van een nieuwe tv.

Voordat je online televisies gaat vergelijken of de winkel in loopt zijn er eerst andere zaken waar je stil bij dient te staan. Allereerst: wat is je budget? Vervolgens: waar ga je de televisie neerzetten? Dit is belangrijk om na te kunnen gaan wat de kijkafstand is. Op basis daarvan kun je bepalen hoe groot de tv ongeveer moet zijn.

Vervolgens komen de specificaties aan bod. Welke apparaten sluit je aan? Bijvoorbeeld een soundbar, console of mediaspeler. Hiervoor heb je genoeg aansluitingen nodig. De resolutie speelt een rol, vooral bij hele grote of juist hele kleine tv’s. En er zijn zaken als HDR en de gebruikte schermtechnologie zoals oled en lcd. Deze hebben ook weer grote invloed op de weergavekwaliteit en stroomverbruik.

Al die punten zetten we netjes voor je op een rijtje in onderstaande video.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000