Nieuwe tv kopen? Hier moet je op letten

© PXimport

Nieuwe tv kopen? Hier moet je op letten

Geplaatst: 13 januari 2023 - 08:31

Aangepast: 4 juni 2024 - 04:31

Redactie ID.nl

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe tv wordt je overladen met specificaties, ingewikkelde serienummers en een veelvoud aan merken. Het maakt je keuze lastig. Met onze tips weet je waar je op moet letten, zodat je een goede keuze maakt voor het uitzoeken van een nieuwe tv.

Voordat je online televisies gaat vergelijken of de winkel in loopt zijn er eerst andere zaken waar je stil bij dient te staan. Allereerst: wat is je budget? Vervolgens: waar ga je de televisie neerzetten? Dit is belangrijk om na te kunnen gaan wat de kijkafstand is. Op basis daarvan kun je bepalen hoe groot de tv ongeveer moet zijn.

Vervolgens komen de specificaties aan bod. Welke apparaten sluit je aan? Bijvoorbeeld een soundbar, console of mediaspeler. Hiervoor heb je genoeg aansluitingen nodig. De resolutie speelt een rol, vooral bij hele grote of juist hele kleine tv’s. En er zijn zaken als HDR en de gebruikte schermtechnologie zoals oled en lcd. Deze hebben ook weer grote invloed op de weergavekwaliteit en stroomverbruik.

Al die punten zetten we netjes voor je op een rijtje in onderstaande video.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten