Nieuw op Netflix: beste films en series van juni

© PXimport

Nieuw op Netflix: beste films en series van juni

Televisie

Geplaatst: 28 mei 2021 - 12:40

Aangepast: 16 november 2022 - 13:29

Stefanie Katzenbauer

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in juni nieuw op Netflix!

The Kitchen

Drie vrouwen in Hells Kitchen in de jaren ’70 worstelen om rond te komen als hun mannen worden gearresteerd. Destijds werden vrouwen gezien als mensen die alleen goed waren om het huishouden op orde te houden en kinderen te krijgen en verzorgen. Daar gaan deze drie dames echter met gestrekt been tegenin. Ze moeten namelijk een plan maken om hun hoofd boven water te houden en ze zijn niet bang een paar regels te breken en grenzen te overschrijden om hun familie en gezin te beschermen. De hoofdrollen worden vertolkt door Melissa McCarthy, Elisabeth Moss en Tiffany Haddish. 

Good on Paper

Iliza Shlesinger was al langer een vast gezicht op Netflix. Met haar cabaret shows zoals War Paint, Elder Millenial en Unveiled neemt ze het leven van de jonge moderne vrouw op de hak en gaat ze in tegen de gevestigde norm. Good on Paper is de eerste film waarin Iliza acteert en hij is (losjes) gebaseerd op haar eigen leven. Ze speelt hierin de comedian Andrea die halverwege de dertig nog niet getrouwd is en kinderloos is. Als ze dan toch een man ontmoet die perfect lijkt te zijn, is ze al snel geneigd om alle rode vlaggen te negeren. Maar er lijkt toch iets niet helemaal in de haak te zijn met Mr. Perfect en daar moet Andrea achter zien te komen. 

Fatherhood

Als een vader na de dood van zijn vrouw alleen achterblijft met zijn pasgeboren dochter, zit hij met zijn handen in zijn haar. Als vader worstelt hij om voor zijn baby de rol van zowel moeder als vader te vervullen en hij kan wel wat hulp gebruiken. Hij wil er natuurlijk alles aan doen om zijn dochter gelukkig te laten opgroeien. Daarnaast worstelt hij ook nog steeds met het verlies van zijn vrouw wat ervoor zorgt dat Fatherhood een komische maar ook emotionele film is met comedy acteur Kevin Hart in de hoofdrol. 

Awake

Na een mysterieus evenement gebeurt er iets raars met de mensen op aarde: ze kunnen niet meer slapen. Het onthouden van slaap werd vroeger al gebruikt als martelmethode en het heeft dan ook weinig positieve bijkomstigheden. Hoe langer men niet slaapt, hoe vreemder het brein zich gaat gedragen. De ex-militair Jil moet haar zoon en dochter veilig zien te houden in een situatie die steeds sneller en steeds heftiger ontspoort. Maar ze heeft ook misschien de sleutel tot de oplossing in handen in de vorm van haar eigen dochter, die in tegenstelling tot de rest van de bevolking, wel nog gewoon kan slapen. 

Black Holes | The Edge of All We Know

Zwarte gaten fascineren de mensheid al zo lang we een blik in de ruimte kunnen werpen en deze mysterieuze gaten in het universum ontdekt hebben. De zwarte gaten trekken alles in hun buurt naar zich toe en verslinden het. Wat er daarna precies gebeurt met sterren die hierin opgezogen worden, weet niemand precies. De eerste foto van een zwart gat was dan ook een zeer bijzondere gebeurtenis. De documentaire Black Holes | The Edge of All We Know gaat dieper in op deze gebeurtenis maar werpt ook een blik op de kennis die we tot nu toe hebben over zwarte gaten. 

Poeslief

Katten zijn, vooral op het internet, enorm populair. Deze flexibele en schattige viervoeters zorgen voor hartverwarmende maar ook vaak heel grappige momenten. Daarom is er met de komst van ‘Poeslief’ een ode aan de kat gebracht. Hierin heeft de beroemde kat Abatutu een oproep aan zijn mede katachtigen gedaan om hun leukste, liefste, grappigste en vreemdste momenten op film in te sturen. De kattenliefhebber kan dus met Poeslief zijn hart ophalen en genieten van zijn favoriete huisdier op film. 

The Kominsky Method

Michael Douglas speelt de hoofdrol in The Kominsky Method. Een serie waarin acteercoach Sandy Kominsky en zijn beste vriend Norman Newlander elkaar aan het lachen proberen te houden terwijl ze proberen om te gaan met het ouder worden en de eindigheid van het leven. De twee oude mannen proberen de moed erin te houden terwijl ze het dagelijkse leven in Los Angeles trotseren. Met de komst van het derde seizoen komt deze serie tot een einde. 

The Bronze

Melissa Rauch, bekend als Bernadette van The Big Bang Theory, speelt de hoofdrol in The Bronze. Hierin vertolkt ze de rol van Hope Ann Gregory, die in de jaren ’80 de lieveling van Amerika was toen ze als turnster een onverwachte bronzen medaille voor Amerika wist te behalen bij een prestigieus turnevenement. Maar inmiddels heeft Hope te maken met vergane glorie terwijl ze hard blijft vasthouden aan het flintertje roem dat ze ooit heeft gekend. Ze weigert haar trainingstenue uit te doen en heeft nog steeds hetzelfde kapsel als ze had tijdens haar ‘five minutes of fame’. Daar probeert ze het meeste uit te slepen terwijl ze in het winkelcentrum probeert goede deals te krijgen vanwege haar topsporter status van lang geleden. 

StartUp

StartUp is een spannende serie met onder andere Martin Freeman (The Hobbit, Sherlock Holmes) in de hoofdrol. Hierin speelt cryptocurrency een rol en de louche zaken die je met ongeregistreerd geld kunt uitvoeren. Natuurlijk is er ook een verbeten FBI agent in het spel die probeert de drie individuen die graag gebruik maken van dit geld, tegen te houden. Alle drie de beschikbare seizoenen van de serie verschijnen deze maand op Netflix. 

The Book of Henry

De jonge Henry is een enorm slimme jongen die voor zijn elfjarige leeftijd enorm volwassen is. Hij woont samen met zijn alleenstaande moeder en broertje in een huis naast een jong meisje van ongeveer dezelfde leeftijd. Henry begint te vermoeden dat er iets mis is met zijn buurmeisje. Hij start zijn eigen onderzoek in een poging om erachter te komen wat er precies aan de hand is in het huis van zijn buren. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000