Microsoft zet Surface Pro 3 lijnrecht tegenover MacBook Air

Microsoft zet Surface Pro 3 lijnrecht tegenover MacBook Air

Televisie

Geplaatst: 11 augustus 2014 - 06:54

Aangepast: 16 november 2022 - 09:55

Redactie

In een derde poging om zelf een succesvolle tablet op de markt te brengen, opent Microsoft nog maar eens de aanval op Apple. De Windows-maker zet zijn splinternieuwe Surface Pro 3 lijnrecht tegenover de MacBook Air in een nieuwe serie video's.

Die stijl kennen we nog goed van het 'Mac vs. PC'-tijdperk. Destijds liet Apple even haarfijn weten dat het over een superieur besturingssysteem beschikte. Althans, daar waren ze zelf van overtuigd. Maar andersom is het niet anders, blijkt nu ook weer uit deze dit weekend gestarte advertentiecampagne voor de Surface Pro 3, de hybride tablet/laptop die eind deze maand ook in ons land beschikbaar komt.

Head to head

Want deze nieuwe campagne opent ouderwets de aanval op Cupertino. In drie losse video's wordt Microsofts Surface Pro 3

gezet. "De tablet die je laptop kan vervangen" is gelijkwaardig aan snelheid en geheugen, maar heeft in tegenstelling tot de MacBook Air ook touch, een stylus en een kickstand.

Het is overduidelijk met welk apparaat Microsoft wil concurreren. Vorige maand was er in Amerika zelfs een inruilactie voor bezitters van een MacBook Air. Microsoft zet alles op alles om zijn tot dusver zwaar verliesmakende Surface-tak eindelijk succesvol te maken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000