Dit zijn de beste series op Netflix van dit moment

Dit zijn de beste series op Netflix van dit moment

Televisie

Geplaatst: 20 januari 2023 - 13:01

Aangepast: 20 januari 2023 - 19:15

Laura Jenny

Terwijl menig abonnee met angst en beven wacht op het moment dat Netflix geld gaat vragen voor het delen van accounts, lijkt het nieuwe jaar op dat gebied rustig te zijn begonnen. Wel ging 2023 meteen van start met een gloednieuwe serie die een heel nieuw concept volgt. We geven vijf tips van de beste series van dit moment op Netflix.

Wednesday

Ze lijkt kil en gevoelloos, maar als je Addams Family-dochter Wednesday beter leert kennen, zie je dat haar hart niet helemaal van steen is. De serie Wednesday is gemaakt door Tim Burton, een man die ons eerder fantasy-films als The Nightmare before Christmas, Charlie and the Chocolate Factory en Edward Scissorhands heeft gebracht. In acht afleveringen laat deze serie je genieten van het griezelthema, zonder enorm horror-achtig te worden. Het is juist een behoorlijk aandoenlijke serie over het nieuwe schoolleven van Wednesday, die natuurlijk nergens echt zin in heeft. Tenminste: tot er iets gebeurt waar ze vol enthousiasme meer onderzoek naar doet, met natuurlijk Thing als haar trouwe rechterhand.

Watch on YouTube

Kaleidoscope

Kaleidoscope is geen perfecte serie, maar het is sowieso goed dat Netflix het even helemaal over een andere boeg gooit. Er zijn acht afleveringen, maar de ene gebruiker ziet ze in een andere volgorde dan de ander. Wat je moet weten, is dat het gaat om een heist zoals je die kent uit bijvoorbeeld de film Ocean’s Eleven: er moet een aanzienlijke hoeveelheid geld worden gestolen in de vorm van obligaties, en daarvoor wil het meesterbrein achter de klus een ‘dreamteam’ samenstellen. Hoe dat allemaal wordt vormgegeven en of het lukt, zie je in Kaleidoscope, maar dus niet per se in een lineaire volgorde. Hoewel de serie hier en daar wat steken laat vallen en het caleidoscopische effect toch een beetje aanvoelt als een gimmick, is het wel een vermakelijke vertelling geworden. Het is ook geen gemakkelijke opgave, een serie maken waarin alle afleveringen door elkaar heen kunnen worden gekeken, zonder dat het te chaotisch wordt.

Watch on YouTube

Manifest

Van gloednieuwe series als Wednesday en Kaleidoscope is nog maar één seizoen beschikbaar, maar als je iets meer vrije tijd de verstoken hebt, dan is Manifest een goede serie. In november is het vierde en laatste seizoen van deze bijzondere vertelling op de streamingdienst verschenen, waardoor je na je bingesessie een rond verhaal hebt ervaren. Manifest gaat over de bemanning en passagiers van een vlucht die wat chaotisch is verlopen. Dat is echter nog niet het vreemdste: waar het vliegtuig en de mensen aan boord slechts een paar uur onderweg zijn geweest, blijkt de wereld 5,5 jaar verder te zijn. Inclusief rouwverwerking, omdat deze geliefde mensen van de aardbodem leken te zijn verdwenen. Hoe gaan de passagiers daarmee om, maar ook: hoe komt dat toch eigenlijk, dat die paar uur ineens 5,5 jaar duurden? Dat leer je als kijker samen met deze reizigers.

Watch on YouTube

Emily in Paris

Zet een Kir Royal voor jezelf klaar en bak wat croissantjes in de oven, want Emily in Paris is terug met een derde seizoen. Het staat weer bol van de gekste outfits, de romcom-achtige humor en de socialmedia-avonturen van een marketingbureau. Is het hoogstaand? Zeker niet, maar het is al drie seizoenen enorm consequent in stijl, humor en plezier, waardoor het toch een zeer geliefde productie is (onder liefhebbers in elk geval). Tijdens het kijken waan je je toch een beetje in Parijs zelf, al is het maar omdat er regelmatig Frans wordt gesproken, er typisch Franse situaties voorbij komen en er allerlei mooie plekjes in en rond de Franse stad worden aangedaan.

Watch on YouTube

Treason

Hij werd klaargestoomd om zich bij het undercoverteam van MI6 aan te sluiten, maar dat liep helaas anders. Adam, de hoofdrolspeler van Treason, komt namelijk een belangrijke vrouw uit zijn verleden tegen. Het is Kara, een Russische spion die op veel manieren hetzelfde doet als Adam, maar met net even een ander doel. Het is enorm spannend, zeker als Adams vrouw ook in de mix komt. Toegegeven, je moet bij deze serie wel je best doen om echt in die wereld en het opgezette verhaal te geloven, maar zeker als je flink veel afleveringen achter elkaar kijkt, lukt dat prima en heb je aan Treason een spannende, vermakelijke serie waarin niets is wat het lijkt.

Watch on YouTube

Volgende week zijn we er opnieuw met een vijftal populaire series op de verschillende streamingdiensten. Deze maand verschijnt onder meer een tweede seizoen van Ginny & Georgia en van Vikings: Valhalla, de kookshow Pressure Cooker en het eerste seizoen van de langverwachte That 70’s Show-’opvolger’ That 90’s Show. Tot de volgende keer!0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000