Waarom Apple de iPod Classic om zeep hielp

© CIDimport

Waarom Apple de iPod Classic om zeep hielp

Geplaatst: 29 oktober 2014 - 14:40

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:17

Redactie ID.nl

Apple verkoopt sinds de lancering van de iPhone 6 de iPod Classic niet meer. Apple-baas Tim Cook verklaart nu de reden achter dat besluit. Onderdelen voor de MP3-speler waren nergens ter wereld meer verkrijgbaar.

Cook legt tijdens een conferentie in Amerika uit dat er daardoor een heel nieuw product uitgevonden moest worden. Dat zou uiteindelijk de moeite niet waard zijn, want het aantal mensen dat nog een iPod Classic wilde was erg klein, aldus de topman (via Engadget).

Harde schijf

De eerste editie van de iPod Classic lanceerde in 2001. De populaire MP3-speler is een van de laatste Apple-producten geweest met een harde schijf er in. Als je goed luisterde, hoorde je deze ook aanslaan en draaien zodra je een nummer opzette.

Ook introduceerde deze MP3-speler de iconische 'click wheel,' waarmee je op een hele nieuwe manier door je muziek kon scrollen.

Niche

Het apparaat heeft nog steeds zijn niche, doordat er 160 GB aan tracks op past. Er zijn nog steeds andere iPods te koop: de schermloze Shuffle, de Nano en de Touch. Op alle drie past echter lang niet zoveel muziek als op de goede oude Classic. Op iPhones overigens ook niet.

Mede daarom vindt de klassieke gadget op eBay inmiddels gretig aftrek. En omdat ze nu echt telkens zeldzamer wortn, betaal je er al snel meer dan het dubbele voor dan de nieuwprijs ooit was.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten