Review: Sennheiser RS 165

Hifi

Geplaatst: 18 september 2015 - 11:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:47

Samen tv-kijken is leuk, samen ergens zijn waar één persoon tv kijkt en de ander(en) niet, is minder leuk. De oplossing: een hoofdtelefoon, maar dan bij voorkeur zonder draad door de kamer. Sennheiser heeft daar al jaren oplossingen voor die het bedrijf steeds verder verbetert. Wij probeerden de RS 165 draadloze hoofdtelefoon.

Prijzig

Sennheiser maakt al jaren draadloze hoofdtelefoons, naast het grote assortiment 'met draad'. Het is een merk dat zich vooral op één productcategorie richt en daar heel goed in wil zijn, wat ook lukt. Kenners roemen de duurdere modellen van het merk als referentie en zelfs als u maar een tientje wilt uitgeven aan een stel oordopjes, zit u bij Sennheiser wel goed. Prima, maar 200 euro voor een hoofdtelefoon, zelfs een draadloze, is niet gering. En dan is de RS 165 nog een van de goedkopere in het assortiment. Is hij het waard?

Op een standaard

Zodra we de verpakking geopend hebben, zien we dat Sennheiser daar in elk geval geen steken heeft laten vallen. Alles wat u nodig hebt, zit erbij, inclusief voedingstekkers voor gebruik op elk continent. Als draadloze hoofdtelefoon werkt de RS 165 uiteraard op batterijen, in dit geval oplaadbare accu's. Voor het opladen is een verticale standaard meegeleverd, welke de genoemde voeding vereist. Daarnaast sluit u deze standaard met een kabeltje aan op de geluidsbron, bijvoorbeeld de televisie.

Ruimtelijk

Na het opladen kan de RS 165 volgens Sennheiser tot 18 uur afspelen. Zover zijn wij niet gekomen, want zolang luistert niemand achter elkaar naar muziek. Bij onze test hield de accu het in elk geval ruimschoots een dag uit – hij ging op de lader omdat we klaar waren, niet omdat de accu leeg was. De geluidskwaliteit van de RS 165 is goed; misschien niet geweldig, maar wel gewoon erg goed. De klankkleur is naar onze smaak iets te veel op laagweergave afgesteld, waardoor hoog wat ijl kan klinken en er in het midden wat detail verloren gaat. De keerzijde is dat de RS 165 heel prettig klinkt: het is een bijna vertrouwd geluid. Ook naar een kwalitatief minder goede bron is prima te luisteren. Bovendien klinkt deze hoofdtelefoon zeker voor een gesloten ontwerp verrassend ruimtelijk, waardoor u de tv-speakers helemaal niet mist. Iedereen kan zo genieten in stilte.

Conclusie 

De RS 165 is prijzig, maar levert waar voor zijn geld.

Pluspunten:

Geluidskwaliteit, draagcomfort, accuduur, gebruiksgemak.

Minpunten:

Prijs, lage tonen overheersen enigszins.

Adviesprijs: € 199, –

Voor meer informatie: www.sennheiser.com

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000