Review: JBL Everest 300

Hifi

Geplaatst: 5 december 2016 - 05:49

Hoewel er nog genoeg over te discussiëren valt, is het wel zeker dat we meer en meer smartphones zonder hoofdtelefoonaansluiting gaan zien. In het voetspoor van de iPhone 7 (en de Moto Z) zullen er nog de nodige modellen zonder de aloude 3,5 mm-aansluiting op de markt komen. Wie toch naar muziek wil luisteren, zal moeten uitwijken naar een adapter of toch overstappen naar draadloos. De JBL Everest 300 is een model dat van beide markten thuis is.

JBL’s Everest modellen zijn er in diverse prijsklassen, met en zonder actieve ruisonderdrukking om omgevingsgeluid weg te filteren. De instapper die wij beluisterden heeft dit niet, maar is dan ook beduidend minder duur.

On-ear

Alle Everests hebben gemeen dat het ‘on-ear’-modellen zijn: de kussens van de hoofdtelefoon rusten op het oor. Dat maakt ze compacter, maar geeft ook enige druk op de oren. Het is aan de fabrikant om de hoofdband zo te construeren, dat dat niet onaangenaam wordt bij langduriger gebruik. Bij de Everest 300 is men daar redelijk in geslaagd. Er is wel sprake van enige druk, maar pas na meerdere uren vonden we het minder comfortabel worden. Het relatief hoge gewicht draagt daar ook aan bij.

Mee op stap

De compacte vorm maakt het eenvoudig de hoofdtelefoon op te vouwen en op te bergen, al levert JBL helaas geen draagtasje mee. Dat zal ermee te maken hebben dat de prijs voor een exemplaar met bluetooth best meevalt. De accuduur bedraagt volgens JBL maar liefst 20 uur en wij kunnen bevestigen dat de ingebouwde oplaadbare batterij het lekker lang uithoudt. Een grappige voorziening is de mogelijkheid een tweede bluetooth hoofdtelefoon – het merk maakt niet uit – mee te laten luisteren. JBL noemt dat ShareMe 2.0. We kregen het alleen niet met elke hoofdtelefoon aan de praat.

Prima keuze

De Everest 300 klinkt goed, met weinig vervorming en een heel behoorlijke weergave van de frequentiecurve. Bedraad vinden we hem eigenlijk net wat beter klinken dan draadloos, maar daarbij kan smaak ook van invloed zijn, los van het gemeten verschil. Handig is dat de hoofdtelefoon ook als headset kan dienen: een telefoongesprek opnemen en voeren is mogelijk dankzij de ingebouwde microfoon, die opvallend goed werkt.

Conclusie

Een betaalbare hoofdtelefoon met microfoon, die draadloos en bedraad prima werkt.

Pluspunten:
Goede geluidskwaliteit, goede microfoon, werkt zowel met als zonder draad.
Minpunten:
Gaat wat klemmen na verloop van tijd, aan de zware kant.

Adviesprijs: € 149,–

Voor meer informatie: www.jbl.com

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000