Review: Huawei FreeBuds 3

Hifi

Geplaatst: 9 maart 2020 - 09:24

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:34

Het succes van de Apple AirPods heeft Huawei doen besluiten een soortgelijk setje draadloze oordoppen uit te brengen. Maak kennis met de FreeBuds 3, die qua ontwerp sterk lijken op de oordopjes van Apple.

De FreeBuds 3 hebben eenzelfde uniforme pasvorm, waardoor ze niet bij iedereen even stevig of comfortabel in de oren zitten. De geluidskwaliteit is heel aardig en vergelijkbaar met de directe concurrenten. Huawei scoort punten met de geluidsonderdrukking. Een speciale processor en slimme software in de oordopjes filteren en onderdrukken omgevingsgeluiden, zoals pratende mensen en gebrom van voertuigen. De zogeheten noise cancelling is vergelijkbaar met de duurdere Apple AirPods Pro, dure hoofdtelefoons blijven superieur. De FreeBuds 3 gebruiken speciale microfoons zodat u duidelijk hoorbaar kunt telefoneren.

Software

De FreeBuds 3 werken met Android-smartphones en iOS (iPhone en iPad). Met het laatstgenoemde besturingssysteem kunt u de oordopjes echter niet optimaal gebruiken: slimme gebarenbediening en het aanpassen van de noise cancelling zijn bijvoorbeeld niet mogelijk. Hier hebt u een Android-toestel voor nodig, dat overigens niet per se van Huawei hoeft te zijn.

Opladen

Het ronde opbergdoosje laadt de oordopjes ongeveer vier keer op, wat heel netjes is. U laadt het doosje zelf op via een usb-c-kabel of draadloos oplaadstation. Prettig, zeker omdat het doosje binnen een uur weer vol is.

Complete oordopjes, door pasvorm en softwarebeperkingen niet voor iedereen.

Pluspunten
Draadloos opladen, geluidsonderdrukking, geluidskwaliteit.
Minpunten
Pasvorm niet voor iedereen, minder voor iPhone.

Adviesprijs: € 179,-

Informatie: https://consumer.huawei.com/en/audio/freebuds3

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000