© CIDimport

Review: HP Sprocket Studio

Foto & video

Geplaatst: 19 oktober 2019 - 09:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:58

Redactie

Het afdrukken van foto’s schiet er vaak bij in, al was het maar omdat het veel tijd kost. En dat maakt de Sprocket Studio van HP nu juist zo leuk. Deze fotoprinter maakt via bluetooth verbinding met uw smartphone en drukt de beelden af op een standaard fotoformaat van 10 x 15 cm.

Andere printers uit de Sprocket-serie maken veel kleinere printjes. De Studio is ook nogal wat groter. Het apparaat past zeker niet in de broekzak en werkt daarnaast niet op een accu. Een stopcontact dient altijd in de buurt te zijn.

Betere fotokwaliteit

De kwaliteit van de prints verrast ons in positieve zin. Andere Sprockets gebruiken Zink-fotopapier, waarbij de kleuren nogal grauw uitkomen. De Studio maakt gebruik van een andere printtechniek, namelijk sublimatie. De resultaten zijn daardoor een stuk scherper en kleurrijker. Er passen 20 velletjes in de lade en u koopt nieuwe vellen in pakjes van 80 stuks à 30 euro. Daar zitten ook meteen twee cartridges bij. Houd er rekening mee dat alleen het officiële Studio-fotopapier van HP te gebruiken is.

Opleuken

Het koppelen van de printer aan smartphone of tablet is met de Sprocket-app erg eenvoudig. Naast de lokale opslag zijn foto’s ook te importeren van sociale media en Google Foto’s. Kiekjes zijn ook nog op te leuken met filters en stickers. Na het starten van het afdrukproces hebt u de fysieke foto na ongeveer een minuutje printen al in handen. Gemak dient de mens!

Conclusie

Printer om eenvoudig en snel kwalitatief goede foto’s te printen.

Pluspunten
Gebruiksgemak, mooie kleuren, extra papier redelijk geprijsd.
Minpunten
Beperkter dan pc-printer, valt – met voeding – vrij fors uit.

Adviesprijs: € 149,89

Voor meer informatie: https://store.hp.com

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000