De nieuwe Apple TV: Dit zit er allemaal (niet) in de doos

De nieuwe Apple TV is te koop! Om niet voor vervelende verrassingen te staan als je hem thuis uitpakt, hebben wij dat al voor je gedaan. Hier lees je wat je naast de Apple TV nodig hebt om hem te gebruiken.

Laten we beginnen met wat er wél in de doos zit. Uiteraard zit de Apple TV zelf in de doos, met daarnaast de bijbehorende afstandsbediening. Verder levert Apple een Lightning kabel mee op de afstandsbediening op te laden (deze gaat volgens Apple drie tot vier maanden mee) en een kabel om je Apple TV met het stopcontact te verbinden. Als laatste vind je een (hele) beknopte handleiding, twee Apple stickers en een klein boekje met wat waarschuwingen en algemene informatie over regelgeving.

Dit zit er niet in de doos

Captain Obvious: Apple levert geen televisie mee met de Apple TV. Een televisie (of ander beeldscherm) met HDMI-ingang is dus nodig om de Apple TV überhaupt te gebruiken. Ook levert Apple geen oplaad-blokje om de afstandsbediening op te laden. Deze moet dus met het kabeltje in een USB poort worden geprikt.

De nieuwe Apple TV heeft vier poorten aan de achterkant. Eén poort voor voeding, een HDMI uitgang voor naar je TV, een USB-C poort voor technische ondersteuning van Apple, en een Ethernet poort voor iedereen die het kastje niet draadloos met het internet wilt verbinden.

Apple levert standaard geen HDMI kabel met de nieuwe Apple TV, deze zal je dus apart moeten kopen. Dit vonden wij erg opmerkelijk, omdat de Apple TV niet te gebruiken is zonder HDMI-kabel. Ook de USB-C kabel en de Ethernet kabel zijn niet meegeleverd, maar dit is wat ons betreft te vergeven omdat weinig mensen hier gebruik van zullen maken.

Als je wilt gamen met de Apple TV, is het wellicht prettig een extra controller te bestellen. Bekijk wel goed of deze compatible is met de nieuwe Apple TV en of je favoriete game ermee te gebruiken is. Ook levert Apple het polsbandje die je aan de afstandsbediening kunt bevestigen niet standaard mee. Deze is handig voor spellen waarbij je veel bewegingen moet maken en je zeker wilt zijn dat je Apple TV Remote niet door de kamer vliegt (een nieuwe kost 89 euro). Deze is apart te bestellen via Apple's website voor 15 euro.

Wat moet ik bestellen?

Als je een nieuwe Apple TV bestelt, moet je er sowieso een HDMI kabel bij kopen. Deze is namelijk noodzakelijk om de Apple TV te gebruiken. Apple heeft eigen HDMI kabels voor 25 euro, maar er zijn genoeg goedkope alternatieven. De rest is optioneel, en wij raden aan de Apple TV eerst een tijdje te gebruiken zodat je geen overhaastte aankopen doet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten