Popcorn Time-alternatief Nacho Time toont films rechtstreeks in browser

Er is een nieuwe illegale streamingdienst opgedoken die films en tv-series direct in je browser laat zien. Er is met Nacho Time geen speciale software nodig, alleen een HTML5-compatibele browser.

Voor Nacho Time is dus geen aparte software nodig, films en series worden rechtstreeks in je browser gestreamd. Hierdoor werkt het systeem dus op alle systemen die zijn voorzien van een browser met HTML5-ondersteuning. Niet alle films en series kun je rechtstreeks in de browser bekijken, in dat geval wordt er een link geplaatst naar de torrent, waarna je de film of serie kunt downloaden met torrent-software.

Streamen

Nacho Time werkt geheel in HTML5, een speciale speler in het browservenster speelt de video af, waardoor er - net als bij Youtube - feitelijk geen bestand wordt gedownload. Opvallend is verder dat de interface van Nacho Time veel gelijkenissen vertoont met Popcorn Time. Je kunt bladeren door films en tv-series, er is een zoekfunctie en je krijgt informatie te zien over de tv-serie. Ook de ratings van The Internet Movie Database (IMDB) worden weergegeven.

© PXimport

Google Video

Volgens de makers van de site worden de video's zelf niet gehost op Nacho Time, maar komen ze rechtstreeks van Google Video. Of dat klopt is niet bekend, Google Video haalt namelijk doorgaans ook illlegaal materiaal snel offline.

Feit is wel dat een bezoeker van Nacho Time meestal torrent hoeft te downloaden (bij sommige films of tv-series overigens wel, niet alles is beschikbaar), waardoor gebruikers dus anoniem films kunnen kijken. Daarnaast hoeft er ook niets naar andere gebruikers geupload te worden, iets dat bij Popcorn Time wel verplicht is.

Slecht bereikbaar

Toch lijkt Nacho Time wat problemen te ondervinden. Een groot deel van de tijd kan de site niet worden geladen. Waarschijnlijk komt dit door het groot aantal bezoekers dat van de dienst gebruik probeert te maken.

Het is niet duidelijk wie achter Nacho Time zit, er is alleen contact mogelijk via een Gmail-adres. Ook worden er geen ontwikkelaars genoemd die achter deze website zouden zitten. Toch is Nacho Time net zo illegaal als Popcorn Time, het bekijken van films en tv-series via internet die auteursrechtelijk zijn beschermd, is niet toegestaan.

UPDATE 21:34: Inmiddels heeft Stichting BREIN de site nachotime.io weer offline gehaald.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000