BREIN haalt Illegale streamingdienst Nacho Time weer offline

Het heeft niet lang mogen duren, maar inmiddels is de streamingdienst Nacho Time weer offline. Stiching BREIN heeft de makers gesommeerd de website op non-actief te stellen. De dienst bood de mogelijkheid aan om films en tv-series rechtstreeks in de browser te bekijken, zonder dat er een bestand wordt gedownload.

Met Nacho Time ontstond een uitstekend alternatief voor Popcorn Time. Het grootste voordeel is dat je films en tv-series rechtstreeks in je browser kunt bekijken. Er hoeft geen aparte software te worden geïnstalleerd, zoals bij Popcorn Time wel het geval is. Het enige dat nodig is, is een HTML5-compatibele browser, zoals Firefox of Chrome. Bovendien werkt het op alle besturingssystemen.

Offline

Vanavond blijkt dat de site offline is gehaald. Het enige dat er nu nog staat is een bericht van BREIN: "Deze site is verwijderd door Stichting BREIN wegens aanbod van illegale entertainmentcontent", valt er te lezen. Ook meldt BREIN dat het niet toegestaan is om te uploaden, maar bij Nacho Time was dat niet het geval: de video's werden namelijk alleen via een HTML5-speler beschikbaar gesteld, gebruikers hoefden daarbij geen delen van de video te uploaden.

Nederlander

Tegenover de NOS meldt directeur Tim Kuik van Stichting BREIN dat de site in handen was van een Nederlandse jongen. Volgens Kuik was het vrij eenvoudig om in contact te treden met de maker. Ook blijkt dat de site op een Nederlandse server werd gehost, waardoor het voor BREIN eenvoudig was om de website offline te laten halen. De site-eigenaar had adequaat gereageerd op het verzoek van BREIN, waardoor er waarschijnlijk geen verdere stappen tegen de jongen worden genomen, aldus de NOS.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000