Playstation Music brengt Spotify naar Sony-consoles

© © Eugenio Marongiu

Playstation Music brengt Spotify naar Sony-consoles

Geplaatst: 29 januari 2015 - 10:00

Aangepast: 23 april 2024 - 09:38

Dave Laaper

Sony en Spotify gaan samenwerken om de muziekstreamingdienst naar de Playstation 3 en 4 te brengen. Onder de naam Playstation Music gaat Spotify zijn gehele muziekbibliotheek aanbieden op de consoles. Playstation Music is straks beschikbaar in 41 landen, waaronder Nederland en België.

Dat maakt Playstation bekend op zijn blog.

Sony wil daarmee laten zien dat zij weten hoe belangrijk muziek is voor gamers en dat 'de beste games gecombineerd moeten worden met de beste muziek'. De mogelijkheid om eigen nummers af te spelen tijdens het gamen was dan ook een zeer gewilde feature binnen de Playstation-community.

Muziek tijdens het gamen

Die functie komt dan ook in PlayStation-games te zitten. Met het aanbod van de enorme Spotify-bibliotheek, kunnen gamers hun speelervaring hierdoor een extra dimensie geven.

Music Unlimited

Eerder kwam Playstation met een soortgelijke muziekondersteuningsdienst. Music Unlimited werd geen succes en bij de introductie van Playstation Music (29 maart) houdt deze dan ook op met bestaan.

Meer Premium-abonnementen

Bezitters van een Playstation hebben met Playstation Music de mogelijkheid om hun Spotify-account te koppelen, waardoor het ook makkelijker zou worden een premium-abonnement af te sluiten. Voor Spotify is dit waarschijnlijk een belangrijke reden om de samenwerking met Sony en zijn Playstation-reeks aan te gaan. De release van Playstation Music voor de consoles is 29 maart. In een later stadium brengen Sony en Spotify het programma ook uit voor de Xperia-smartphones en tablets. De release daarvan is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten