Samsung Gear wordt Galaxy Watch

© CIDimport

Samsung Gear wordt Galaxy Watch

Connected health

Geplaatst: 9 augustus 2018 - 14:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:33

Redactie

Samsung vernieuwt zijn smartwatches. Niet alleen komt Samsung met nieuwe slimme horloges, ook voert het een naamsverandering door. De naam Samsung Gear wordt voor de komende smartwatch: Samsung Galaxy Watch.

De eerste lijn Galaxy Watch-smartwatches bestaat uit een drietal ronde horloges. Een kleine uitvoering (42mm) die in het zwart en rosegoud beschikbaar is en een grotere (46mm) zilveren uitvoering.

Ondanks dat de naam anders is, zijn de veranderingen ten opzichte van de oudere Gear-horloges niet groot. Bediening gaat nog altijd met de handige draairing in combinatie met een touchscreen en het horloge is te personaliseren met standaard-horlogebandjes en eigen watchfaces. Grappige vernieuwing is wel dat je bij mechanisch-ogende klokjes kunt instellen of de smartwatch een tikkend geluid maakt. Hierdoor lijkt de smartwatch meer dan ooit op een echt horloge.

Hardwarematig is er een snellere processor ingebouwd (een Exynos 9110, 1,15 GHz dualcore processor) en een grotere accu die ervoor zorgt dat de Galaxy Watch zo’n drie tot vier dagen mee moet gaan op een opgeladen accu. Hoewel dit natuurlijk sterk afhankelijk is van hoe vaak je het horloge gebruikt en met name de GPS. De waterbestendigheid van de smartwatch is ook verbeterd, de Galaxy Watch kan tot 50 meter diep.

© CIDimport


Slimme assistent

De Galaxy Watch draait niet op Android Wear, wat korte tijd een gerucht was, maar op Samsung’s eigen Tizen besturingssysteem. Hierin zit een digitale assistent ingebouwd, die je op handige tijdstippen belangrijke informatie moet geven, de dagplanning wanneer je opstaat. 

Net als de Gear-smartwatches biedt de Galaxy Watch veel voor gezondheidsanalyse: hartslagmeting, GPS om op kaart sportroutes vast te leggen, slaapanalyse en stressbeheersing. Sportieve activiteiten worden bovendien automatisch vastgelegd en hoeven gelukkig niet meer handmatig gestart te worden.

Apps

Een smartwatch staat of valt natuurlijk bij het aantal beschikbare apps. Hier timmert Samsung ook aan de weg, met bijvoorbeeld een KLM-app die je boarding-pass toont, een NOS-app waarmee je door de nieuwskoppen bladert, Buienradar, routerplanning met 9292 en je kunt zelfs maaltijden bestellen met een Thuisbezorgd-applicatie.

De Galaxy Watch kan gekoppeld worden aan een iPhone of Android-smartphone. Een e-simvariant, met ingebouwde simkaart wordt niet in Nederland uitgebracht. De smartwatch is beschikbaar vanaf 7 september. De 46mm-versie gaat 329 euro kosten, de kleinere Watch wordt 309 euro. 

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000