Huawei brengt nieuwe laptops en smartwatch uit in Nederland

© Rens Blom

Huawei brengt nieuwe laptops en smartwatch uit in Nederland

Geplaatst: 7 mei 2024 - 16:01

Rens Blom

Het merk Huawei is de afgelopen jaren minder zichtbaar geweest in Nederland, maar denkt niet aan stoppen. Integendeel: de Chinese reus lanceert de komende tijd nieuwe laptops en een smartwatch in Nederland. We zetten de nieuwe gadgets op een rij.

Nieuwe smartwatch

De smartwatches en fitnesstrakcers van Huawei gaan wereldwijd veel over de toonbank en werken goed met smartphones van Huawei én alle andere merken. In Nederland verschijnt daarom binnenkort de Huawei Watch Fit 3, een smartwatch die een schappelijke 159 euro kost.

Huawei brengt nieuwe laptops en smartwatch uit in Nederland-CmPi7OlWTFGNNzln38_CPA

© Rens Blom

De Huawei Watch Fit 3.

Qua ontwerp vinden we de Watch Fit 3 veel lijken op een Apple Watch, al is dat niet per se negatief. Het horloge komt degelijk over, heeft een vierkant 1,82inch-oledscherm dat er fraai uitziet en laat je met één beweging de bandjes los- en vastklikken. Leuk als je af en toe van bandje wilt wisselen. Huawei gaat ook verschillende bandjes verkopen. Een onderscheidend punt van de Watch Fit 3 is de accuduur. Huawei belooft zeven tot tien dagen gebruik, terwijl een Apple Watch elke nacht aan de oplader moet.

Binnenkort lees je op ID.nl een uitgebreide review van de Huawei Watch Fit 3.

Huawei brengt nieuwe laptops en smartwatch uit in Nederland-Xj7q6enwRTeINl-5MpZs7Q

© Rens Blom

Het horloge lijkt veel op een Apple Watch, maar kost een stuk minder.

Laptop van nog geen kilo

Huawei brengt naast nieuwe wearables ook twee nieuwe laptops uit. Dat zijn de MateBook 14 en MateBook X Pro, die adviesprijzen krijgen vanaf respectievelijk 1099 en 1999 euro.

Huawei brengt nieuwe laptops en smartwatch uit in Nederland-MKj7OCGqTKWc6yQKGLr5pA

© Rens Blom

Huawei's nieuwe laptops hebben een bijna vierkant scherm.

De MateBook X Pro is de betere laptop van de twee, uitgevoerd in een slanke behuizing die slechts 980 gram weegt. Er zijn maar weinig laptops te koop die minder dan een kilo wegen. De MateBook X Pro gebruikt een 14,2inch-oledscherm met 120Hz-verversingssnelheid, een bijna vierkante 3:2-schermverhouding en een scherpe resolutie van 3120 x 2080 pixels. Je kunt het scherm met je vingers bedienen.

Huawei brengt nieuwe laptops en smartwatch uit in Nederland-Yd9kGvvBT9-sRYJsuwQyFw

© Rens Blom

Je tilt de Matebook X Pro makkelijk op met één hand.

Het aantal poorten is met drie keer usb-c echter beperkt. De laptop draait op een nieuwste Intel Core Ultra-processor met Intel Arc-graphics en draagt de Intel Evo-certificering, die onder meer een lange accuduur moet garanderen.

Goedkoper is de MateBook 14, eveneens voorzien van een 14,2inch-oledscherm, maar met meer verschillende aansluitingen zoals HDMI, usb-a en usb-c. Het apparaat weegt 1,31 kilo en is hiermee van gebruikelijk gewicht voor een 14inch-laptop. Opmerkelijk is dat Huawei de MateBook 14 in een frisse mintgroene kleur uitbrengt. De fabrikant claimt dat de laptop zeven uur meegaat bij ‘normaal gebruik’.

Huawei brengt nieuwe laptops en smartwatch uit in Nederland-B3UsC_x0SA-ilLemGx8oPg

© Rens Blom

De Matebook 14 is dikker en zwaarder, maar heeft ook meer aansluitingen.

De nieuwe laptops komen op een interessant moment. Er gaan al maanden geruchten dat de Verenigde Staten de handelssancties tegen Huawei gaan uitbreiden, wat zou betekenen dat Intel geen processors meer mag leveren aan Huawei. Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren en of dat invloed zal hebben op de splinternieuwe MateBooks met Intel-processors, is op dit moment niet bekend.

Bijzondere tablet

Er verschijnt ook een nieuwe Huawei-tablet: de MatePad 11.5 S PaperMatte Edition. Deze 510 gram wegende tablet heeft een mat en nauwelijks reflecterend 11,5inch-scherm dat oogt en aanvoelt als papier. Huawei levert ook een drukgevoelige styluspen mee. De tablet komt in Nederland uit voor een adviesprijs van 399 euro. Houd er rekening mee dat deze tablet draait op Huawei’s Android-besturingssysteem zonder Google-software.

Alle producten komen beschikbaar via Huawei’s webwinkel. Alleen de Watch Fit 3 is straks ook verkrijgbaar bij bekende retailers.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten