Apple Watch Series 7 - De beste smartwatch, maar dan een beetje beter

© PXimport

Apple Watch Series 7 - De beste smartwatch, maar dan een beetje beter

Geplaatst: 31 augustus 2022 - 09:37

Aangepast: 25 november 2022 - 11:46

Redactie

Elk jaar een nieuw model met flinke verbeteringen introduceren begint ook bij de Apple Watch een hele kluif te worden. Toegegeven, de verbeteringen van de Apple Watch Series 7 ten opzichte van de Series 6 zijn echt wel interessant, maar wie al een Series 6 heeft zal weinig redenen vinden om te upgraden. In deze review lees je waarom.

Gelijk maar met de opvallendste verbetering beginnen: de Series 7 heeft een wat groter formaat. Van 40mm en 44 mm naar 41mm en 45mm. Daardoor is de Series 7 ook iets zwaarder geworden. Voordeel is en iets groter schermpje wat in de praktijk echt wel prettig is. Nodig was het niet, comfortabel wel. Om naar te kijken dan, want bij sommige pols(jes) kan de Apple Watch voor het gevoel nu net te grof worden. Gelukkig passen alle bandjes voor de eerdere versies gewoon op de nieuwe Apple Watch. Dat zou ook op teveel commentaar van bestaande gebruikers stuiten, want officiële Apple-bandjes zijn niet goedkoop. Naast het iets groter formaat is de behuizing nu ook volledig stofdicht volgens de IP-6X-rating. Waterbestendig tot 50 meter zijn Apple Watches al sinds de Series 2.

Apple Watch Series 7 - De beste smartwatch, maar dan een beetje beter-18713052

© PXimport

Krasbestendiger scherm

Persoonlijk vind ik een van de grootste verbeteringen het krasbestendiger scherm. Tenminste, ik hoop dat dat op de langere termijn zo blijkt te zijn. Want tot en met de Series 6 was het scherm wel stevig, maar op een gegeven moment kwamen er wel krassen in. En door het ontwerp, vangt het glas vrijwel altijd een val op en dan is er relatief vaak schade. In verhouding veel vaker dan bij de val van een telefoon. Het glas/schermpje vervangen is er bij de Apple Watch niet bij, je krijgt voor gereduceerd tarief een nieuw klokje maar dat gereduceerde tarief is fors. Voor de Series 7 is dat ruim 327 euro dus dat is maar 102-132 euro verschil met een heel nieuw klokje waar je een bandje van 49 euro bijkrijgt. Reken het verschil maar uit en je weet dat je je Apple Watch nooit op de grond moet laten vallen.

Apple Watch Series 7 - De beste smartwatch, maar dan een beetje beter-18713169

© PXimport

Sneller opladen

De accu van de Series 7 heeft dezelfde capaciteit als die van de Series 6 maar hij kan nu wel sneller worden opgeladen. De gebruiksduur op een acculading is nog steeds ongeveer 18 uur. Maar de Series 7 kan nu wel sneller worden opgeladen. Daarvoor wordt een draadloos laadsnoertje met een usb-c-stekker geleverd. Laad je je Apple Watch altijd ’s nachts op, dan maakt het niet uit. Wil je ’s nachts ook je slaapritme bijhouden, dan is zo kort mogelijk laden heel belangrijk. Volgens Apple gaat het opladen van de Series 7 met het snellere snoertje een derde sneller dan de reguliere versie met gewone usb-aansluiting. Van leeg tot 80% lading duurt nu 45 minuten. Oudere Apple Watches kunnen met deze Magnetic Fast Charger worden opgeladen, maar volgens Apple gaat dat niet sneller dan met de reguliere lader.

Apple Watch Series 7 - De beste smartwatch, maar dan een beetje beter-18713171

© PXimport

Veel is gelijk gebleven

Verder is er qua hardware-specificaties alles hetzelfde gebleven. De processor noemt Apple een dualcore S7 SiP. Dat lijkt nieuw ten opzichte van de S6 SiP van de Series 6 maar qua specificaties zijn de Series 6 en 7 helemaal hetzelfde. Dus 32GB opslag, U1-chip, saturatiemeter, elektrische en optische hartslagsensor, hoogtemeter en bluetooth 5.0.

Je komt overigens niets tekort want ook de nieuwste de Apple Watch is gewoon lekker snel en gaat vlot door alle menu’s en animaties heen. 

Apple Watch Series 7 - De beste smartwatch, maar dan een beetje beter-18713173

© PXimport

Conclusie

Heb je al een Series 6, dan is de nieuwste Apple Watch maar een beperkte upgrade. Toch went het grotere en helderder scherm heel snel en de mogelijkheid om op een qwerty-toetsenbordje iets in te voeren is grappig. Sneller opladen en een krasbestendiger scherm zijn ook waardevolle verbeteringen. Kortom, de Apple Watch is weer een stukje beter geworden en blijft veruit de beste en meest bruikbare smartwatch die je kunt kopen.

Ons oordeel

8Score

Apple Watch Series 7

Prijs € 429,- (41mm) / € 459,- (45mm)
Kleuren blauwgrijs, champagne, groen, blauw, rood
Display 352 x 430 (41mm) of 396 x 484 (45mm) pixels LTPO OLED always-on Retina
Accu Tot 18 uur gebruiksduur
Afmetingen 41 x 35 x 10,7mm (41mm), 45 x 38 x 10,7mm (45mm)
Gewicht 32 gram (41mm), 38,8 gram (45mm)
Overig Zuurstofsaturatie- en hartslag + ECG-sensoren, GPS, kompas, always-on hoogtemeter, microfoon en speaker, waterdicht tot 50 meter. IP-6X stofdicht
Website www.apple.nl

  • Pluspunten

  • Groter scherm

  • Snel opladen

  • Steviger glas

  • Minpunten

  • Weinig onderhuidse vernieuwing

  • Speciale draadloze oplader

  • Prijzig

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000