Review: Apple Watch Series 2

Review: Apple Watch Series 2

Sport elektronica

Geplaatst: 14 november 2016 - 13:23

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:43

Wanneer Apple een nieuw product lanceert, zijn de verwachtingen hooggespannen. Dat gold ook voor de eerste smartwatch van het merk: de Apple Watch. Deze kwam vorig jaar op de markt, maar kon de verwachtingen niet echt waarmaken. Inmiddels zijn we aan de tweede editie toe. Van buiten is het verschil nauwelijks te zien. Toch heeft hij genoeg nieuws om hem een stuk interessanter te maken dan de vorige.

Hoewel Apple de naam heeft veel aandacht te besteden aan het design, is de Apple Watch zeker niet het meeste elegante horloge dat u om de pols kan dragen. Het bijna vierkante kastje is goed te herkennen als smartwatch. Dat in tegenstelling tot de slimme Android-horloges, die vaak meer op een gewoon klokje lijken. Nieuw is wel dat de Apple Watch Series 2 ook leverbaar is in een keramische uitvoering. Een bijzonder materiaal, dat zeer licht en stevig is. De prijs is dan ook navenant.

Uitspugen

De nieuwe editie heeft een belangrijk praktisch voordeel. Hij is namelijk waterdicht. Dat maakt dat het geen probleem is om met het nieuwe horloge te gaan zwemmen. Ook een regenbui vormt geen probleem. Apple heeft daarbij een slimme truc uitgehaald. Een smartwatch kan namelijk niet helemaal dichtgemaakt worden. Er is een opening nodig voor de speaker. Die is uiteraard aanwezig, maar kan het binnengekomen water ‘uitspugen’ nadat u gezwommen hebt. Slim bedacht!

Gps

De nieuwe Apple Watch Series 2 heeft een snellere processor en dat maakt dat het werken met de apps merkbaar vlotter is geworden. Ook het schakelen tussen de apps op het horloge gaat stukken sneller dan met de eerste editie. Bovendien heeft Apple nu gps ingebouwd, waardoor het mogelijk is om een rondje wandelen of hardlopen zeer exact op een kaartje te projecteren. Het voordeel hiervan is dat het niet meer nodig is om tijdens een workout een iPhone mee te nemen om deze gegevens te verzamelen.

Conclusie

Luxe, maar niet zo elegante, waterdichte smartwatch.

Pluspunten:
Waterdicht, snel, ingebouwde gps.
Minpunten:
Minder elegant, duur.

Adviesprijs: € 339,–

Voor meer informatie: www.apple.nl

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000