Batavus e-bike kopen

Elektrische fiets

Geplaatst: 20 mei 2019 - 05:56

Aangepast: 19 september 2022 - 12:39

Voor elk gebruik is er een geschikte Batavus-fiets: voor dagelijkse, kortere ritten zijn er de stadsfietsen, maar het merk heeft net zoveel keuze in woon-werkverkeer-modellen en toerfietsen. En voor mensen die wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken, heeft de fabrikant natuurlijk de elektrische fiets!

100 jaar Batavus

Batavus is al meer dan honderd jaar actief. Waar de fabrikant zich voorheen vooral concentreerde op bromfietsen, is het vandaag de dag één van de grootste fietsfabrikanten. De fietsen van Batavus worden bedacht, ontworpen en geproduceerd in de fabriek in Heerenveen. Typerend is het design, variërend van trendy tot traditioneel en van stoer tot elegant. Een fiets van Batavus kenmerkt zich verder door toepassing van hoogwaardige materialen. Veiligheid staat namelijk voorop bij het merk. Het merk staat daarnaast garant voor innovatie, zoals bijvoorbeeld met de Batavus Razer die een brug slaat tussen jongeren en e-bikes. Ook fijn om te weten: Batavus is milieubewust met een eco-vriendelijk lakprocedé in de eigen lakkerij.

De e-bikes van Batavus

De e-bikes van Batavus zijn er in verschillende prijsklassen en uitvoeringen. De beschikbare stijlen lopen uiteen van klassieke stadsfiets tot moderne hybride. Daarbij kun je bij Batavus kiezen uit twee motortypes: een middenmotor en een voorwielmotor. Populaire modellen zoals de Batavus Stream, de Batavus Razer en de Batavus Milano zijn uitgevoerd met een middenmotor. Een middenmotor is krachtig en geeft je een natuurlijk aanvoelende vorm van ondersteuning. Het nadeel is dat deze fietsen meestal iets duurder zijn. De voorwielmotor is vanwege zijn lagere prijs zodoende meestal gewilder. Onder meer de Batavus Diva E-Go en de Batavus CNCTD E-Go zijn uitgevoerd met een voorwielmotor. Een voorwielmotor geeft je het gevoel vooruit getrokken te worden. Het grotere gewicht aan de voorkant van de fiets zorgt er echter wel voor dat deze fietsen vaak wat zwaarder sturen.

De vier technologieën

Bij Batavus kun je kiezen uit vier verschillende technologieën.

  • Als je niet zo van ingewikkelde technische snufjes bent, raadt het merk je de E-motion-techniek aan. Hierbij zit de motor verwerkt in het voorwiel en kun je kiezen uit verschillende accucapaciteiten.

  • De Batavus Easy e-bikes zijn op hun beurt voorzien van ION-technologie, met geruisloze achterwielmotor die je als het ware heuvels opduwt. De sensoren zorgen voor de perfecte trapondersteuning.

  • Heb je liever een middenmotor? Dan zijn er de e-bikes met Bosch-technologie. Deze fiets hebben een laag zwaartepunt en zijn extra stabiel. Met e-bikes voorzien van deze technologie kun je tot wel 140 km fietsen op een volle accu.

  • De Yamaha-technologie vind je ten slotte eveneens op elektrische fietsen met een middenmotor. De motor valt - net als de accu – nauwelijks op, maar is toch erg krachtig. Net als bij ION-technologie bevatten ook deze fietsen sensoren, zodat de computer kan bepalen hoeveel ondersteuning je nodig hebt.

Waar koop je een Batavus e-bike?

Batavus heeft verschillende prijzen gewonnen in verschillende prijsklassen, gejureerd door onder meer de Consumentenbond en ANWB Kampioen. Je koopt een elektrische fiets van de fabrikant bij een uitgebreid landelijk netwerk van fietsdealers. Ook is er de showroom in het Testcenter De Fietser in Ede.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000