Goedkoop elektrisch (bij)verwarmen: is dat mogelijk?

© Evgen_Prozhyrko

Goedkoop elektrisch (bij)verwarmen: is dat mogelijk?

Geplaatst: 31 januari 2023 - 18:31

Aangepast: 29 maart 2023 - 12:31

Redactie ID.nl

Vanwege de hoge energieprijzen blijft de thermostaat bij veel mensen zo laag mogelijk. Veel winkels bieden ook elektrische kacheltjes aan, die kunnen helpen bij te verwarmen of specifieke ruimtes warm te maken. Of je deze efficiënt kunt inzetten laten we je zien.

Om zo zuinig mogelijk met energie om te gaan wordt zelfs aangemoedigd door de overheid, die met een campagne aanmoedigt om de thermostaat op 15 graden te houden als je van huis bent en op 19 graden als je wel thuis bent. Er zijn meerdere manieren om zuiniger met je verwarming om te gaan. Bijvoorbeeld door de ruimtes te verwarmen waar je je daadwerkelijk in bevindt. Een elektrisch kacheltje kan hierbij helpen, om bijvoorbeeld de woonkamer snel op aangename temperatuur te krijgen.

Maar zo’n elektrisch kacheltje is ook niet bepaald zuinig, dus je zult deze slim moeten inzetten. Bovendien zijn er verschillende soorten elektrische kachels. Bijvoorbeeld met stralingswarmte of convectiewarmte.

 

In onze video leggen we je uit wat de verschillen zijn tussen de convectiewarmte en stralingswarmte en natuurlijk hoeveel energiekosten je hieraan hebt. Zo kun je zelf nagaan of elektrisch (bij)verwarmen efficiënt voor je is en of het de financieel de moeite waard is.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo

Weten welke warmtepomp bij jou past?

Doe de check op Kieskeurig.nl en je weet het binnen 5 minuten!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten