Goedkoop elektrisch (bij)verwarmen: is dat mogelijk?

© Evgen_Prozhyrko

Goedkoop elektrisch (bij)verwarmen: is dat mogelijk?

Klimaatbeheersing

Geplaatst: 31 januari 2023 - 18:31

Aangepast: 19 februari 2023 - 08:43

Redactie

Vanwege de hoge energieprijzen blijft de thermostaat bij veel mensen zo laag mogelijk. Veel winkels bieden ook elektrische kacheltjes aan, die kunnen helpen bij te verwarmen of specifieke ruimtes warm te maken. Of je deze efficiënt kunt inzetten laten we je zien.

Om zo zuinig mogelijk met energie om te gaan wordt zelfs aangemoedigd door de overheid, die met een campagne aanmoedigt om de thermostaat op 15 graden te houden als je van huis bent en op 19 graden als je wel thuis bent. Er zijn meerdere manieren om zuiniger met je verwarming om te gaan. Bijvoorbeeld door de ruimtes te verwarmen waar je je daadwerkelijk in bevindt. Een elektrisch kacheltje kan hierbij helpen, om bijvoorbeeld de woonkamer snel op aangename temperatuur te krijgen.

Maar zo’n elektrisch kacheltje is ook niet bepaald zuinig, dus je zult deze slim moeten inzetten. Bovendien zijn er verschillende soorten elektrische kachels. Bijvoorbeeld met stralingswarmte of convectiewarmte.

 

In onze video leggen we je uit wat de verschillen zijn tussen de convectiewarmte en stralingswarmte en natuurlijk hoeveel energiekosten je hieraan hebt. Zo kun je zelf nagaan of elektrisch (bij)verwarmen efficiënt voor je is en of het de financieel de moeite waard is.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000