Zoekconnectoren: zoeken zonder browser in Verkenner

Het is in Windows 7 mogelijk om zogenoemde zoekconnectoren aan Verkenner te koppelen. Dankzij deze speciale bestandjes (met de extensie .osdx) kunt u vanuit Windows Verkenner zoeken naar bijvoorbeeld YouTube-filmpjes, Flickr-foto’s of eBay-spullen.

Dankzij de Search Federation-optie is het mogelijk om zoekconnectoren toe te voegen aan de bestaande zoekfuncties van Windows 7. Deze zoekconnectoren, een soort plug-ins in de vorm van bestandjes met de extensie .osdx, nestelen zich onder Favorieten in de linkerkolom van Windows Verkenner. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld te zoeken via YouTube, Flickr, Bing, deviantART, ISOHunt.com, eBay, Amazon enzovoorts. Standaard staan er geen zoekconnectoren op uw Windows 7-machine geïnstalleerd. Gelukkig is het niet zo moeilijk om een connector te installeren. Download het osdx-bestand en klik vervolgens op Openen en Toevoegen. U kunt de zoekconnector nu vanuit Windows Verkenner gebruiken. Let wel, de ene zoekconnector heeft meer tijd nodig dan de andere om u zoekresultaten voor te schotelen.

Indien u via Google of een andere zoekrobot op zoek gaat naar osdx-bestanden krijgt u nog heel wat extra zoekconnectoren te zien. Om een geïnstalleerde zoekconnector te verwijderen volstaat het om in Windows Verkenner met de rechtermuisknop de zoekconnector te klikken en Verwijderen te selecteren.

Zoeken naar afbeeldingen op Flickr of Yahoo Images vanuit Verkenner. Handig!

Download osdx-bestanden voor:

[list]

Amazon

Bing

deviantART

eBay

Flickr

ISOHunt.com

YouTube

[/list]

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000