Zo schakel je app-reviews uit op je iPhone

© PXimport

Zo schakel je app-reviews uit op je iPhone

Geplaatst: 27 september 2017 - 07:37

Aangepast: 24 november 2022 - 12:43

Lub Snoek

In iOS 11 kun je de meldingen waarin ontwikkelaars vragen om een review uitschakelen. Hier leggen we uit hoe je app-reviews uitzet op je iPhone.

Iedereen heeft wel eens een app gebruikt waarin je plotseling een melding krijgt met de vraag of je een beoordeling wil achterlaten in de App Store. In veel gevallen is dit gewoon een vervelend venster wat je gelijk wegdrukt. In iOS 11 kun je deze vervelende meldingen gewoon uitschakelen!

Beoordelingen en recensies

Om deze meldingen uit te schakelen navigeer je naar Instellingen - iTunes en App Stores. Daar vind je de nieuwe instellingen Beoordelingen en recensies. Door deze uit te zetten, kunnen ontwikkelaars niet meer om een review vragen in de desbetreffende app.

© CIDimport

© CIDimport

Het was voor ontwikkelaars al lastiger om een app in de App Store te plaatsen dan in de Play Store. Blijkbaar laat Apple ontwikkelaars nu ook onderscheid maken tussen gewone meldingen en review-meldingen. Jammer voor de ontwikkelaars, goed nieuws voor ons.

Gebruik je een app met veel plezier? Dan is het natuurlijk voor de ontwikkelaars wel leuk als je dit laat weten in de App Store.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000