Dit zijn de beste iPhone X-accessories
Mocht je al geld apart hebben gezet voor de iPhone X, dan zit er nu waarschijnlijk een aardig groot gat in je portemonnee. Heb je toch nog wat overgehouden, dan loont het om eens rond de kijken voor iPhone X-accessories. Op die manier haal je alles uit je nieuwe toestel.
iPhone X-hoesje
©PXimport
Je wilt natuurlijk niet dat er krassen op je mooie iPhone X komen, of erger, dat je hem laat vallen en dat er een grote barst in het scherm komt. Investeren in een goede beschermhoes is dan ook geen overbodige luxe. Eigenlijk kun je niet zonder, laten we wel zijn. Gelukkig is er al keuze zat.
Vind je het belangrijk dat van de buitenkant nog steeds te zien is dat je een iPhone hebt? Kijk dan eens bij de officiële hoesjes van Apple. Het bedrijf verkoopt varianten van siliconen en leer, in een verscheidenheid aan kleuren. Je bent minimaal 45 euro kwijt. De duurste optie is een leren hoes met opbergruimte voor pasjes en briefgeld. Deze kost 109 euro.
Zit er niks voor je tussen? Kijk dan eens rond in webshops van derden. Zoals Mujjo, een bedrijf dat ook luxe lederen cases verkoopt. Een versie waar pasjes in passen (haha!) kost hier de helft minder dan de soortgelijke hoes van Apple.
Draadloze oplader
©PXimport
De nieuwste iPhones kunnen ook draadloos opladen. Maar dan heb je wel een draadloze lader nodig, want die wordt niet meegeleverd. Apple verkoopt er zelf eentje van het merk Belkin, de Boost Up Wireless Charging Pad. Maar ook eentje van Mophie, voor dezelfde prijs. Het werkt heel simpel: je legt je iPhone X er op, en deze begint op te laden. De lader zelf moet wel in een stopcontact.
Het aardige is dat dit opladen gebeurt aan de hand van de Qi-standaard. Dat betekent dus dat je in principe elke draadloze lader kan gebruiken die ook de Qi-standaard hanteert. Zo kom je online al snel veel goedkopere opties tegen.
Toch raden we je in het geval van laders aan voorzichtig te zijn. Als het even kan, scoor je er een van een gerenommeerd merk. Zoals dus bijvoorbeeld Belkin. Goedkope, merkloze laders zijn lang niet altijd veilig, namelijk. Geef in dit geval gerust iets meer uit om met een gerust hart je telefoon op te kunnen laden.
Powerbank voor iPhone
©PXimport
Over opladen gesproken. Wanneer je dit niet draadloos doet, doe je het op de ouderwetse manier. Via een Lightning-kabeltje dus. Wil je onderweg ook altijd stroom bij de hand hebben, dan kun je investeren in een powerbank. Let daarbij goed op dat deze dus over een Lightning-aansluiting beschikt.
Wat we tegenwoordig telkens vaker zien, zijn powerbanks met meerdere connectors. Zo kun je daar ook Android-telefoons mee opladen, eventueel tegelijkertijd. In deze categorie is de Scorpion X van iWalk een goede optie, die ook voorzien is van usb-c. Van alle markten thuis dus. Andere bekende merken waarmee je eigenlijk niet de mist in kan gaan, zijn Anker en Xtorm.
Voor in de auto
©PXimport
Waarschijnlijk neem je je iPhone X overal mee naartoe. Om de telefoon ook onderweg veilig te kunnen gebruiken, raden we een autohouder aan. Daarmee klem je het toestel aan de voorruit, handig tijdens het navigeren bijvoorbeeld. Maar dankzij Siri kun je iPhones ook voor een groot deel bedienen met spraakcommando's, zodat je je ogen op de weg kunt houden. De iOttie Easy One Touch 3 is in dit geval een aanrader, en nog relatief goedkoop ook.
Overigens ook onmisbaar voor in de auto: een auto-oplader. Dit is een kabel met aan de ene kant een Lightning-aansluiting voor in je iPhone, en aan de andere kant een connector die je in de sigaretten-aansteker plaatst. Tijdens het rijden wordt je telefoon dan automatisch opgeladen. Onmisbaar tijdens lange ritten, waarbij navigatie-apps je iPhone binnen no time leeg trekken.
Draadloze koptelefoon of oordoppen
©PXimport
Het zal je niet ontgaan zijn dat er sinds de iPhone 7 geen koptelefoonaansluiting meer aanwezig is. Bij de iPhone X is dit niet anders. Je kunt luisteren met een adapter, maar het is veel handiger om te investeren in een bluetooth-headset. Dat kunnen volledige koptelefoons zijn, of anders oordopjes. Goed om te weten is dat de iPhone X wordt geleverd met EarPods. Je kunt die eerst eens proberen, om te kijken of ze bevallen.
Wil je toch wat anders/beters, dan is er keuze zat. Iedere headset met een bluetooth-connectie werkt gewoon. Je vindt hier een overzicht van de draadloze headsets en doppen die we de afgelopen tijd hebben getest, zodat je je op dit vlak goed kunt oriënteren.
Vraag jezelf tot slot ook af of je echt meer wilt betalen voor noise cancelling, of dat je die functie niet echt nodig hebt. Je bespaart dan doorgaans veel geld namelijk.