Zo beveilig je je Twitter-account zonder je nummer

© PXimport

Zo beveilig je je Twitter-account zonder je nummer

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 29 november 2019 - 04:04

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Justin Doornekamp

Twitter heeft enkele flinke aanpassingen doorgevoerd aan de eigen beveiliging, waardoor het nu mogelijk is om tweestapsverificatie te gebruiken, zonder dat je hiervoor je telefoonnummer hoeft op te geven.

De tweestapsverificatie is nog steeds een van de beste manieren om te voorkomen dat iemand anders toegang krijgt tot je accounts. Waar mogelijk, zou je deze functie dus altijd aan moeten hebben staan.

Ook Twitter maakt al jaren gebruik van de tweestapsverificatie, maar daarvoor moest je voorheen altijd je telefoonnummer opgeven. Sinds kort is het niet meer nodig om je nummer te koppelen aan je account. Zelfs als je dat al gedaan hebt, kun je je nummer loskoppelen van je Twitter-account, terwijl je nog steeds gebruik kunt maken van de tweestapsverificatie.

Drie manieren

Twitter biedt drie manieren om je account te beveiligen: via een sms-bericht, via een authenticatie-app als Authy of Google Authenticator of door middel van een fysieke beveiligingssleutel. Het is goed om te beseffen dat deze manieren niet allemaal hetzelfde niveau van beveiliging bieden.

Zo kunnen sms'jes alsnog worden onderschept door hackers, waardoor zij bij je account kunnen komen. Met een fysieke beveiligingssleutel is je account in principe veel beter beveiligd, al zijn authenticatie-apps ook een goede optie.

Telefoonnummer verwijderen

Wil je je Twitter-account zo goed mogelijk beveiligen? Log dan in en kies dan voor de optie Instellingen en privacy. Klik vervolgens op Account en op Beveiliging. Daar vind je de tweestapsverificatie en de drie opties om deze in te schakelen (via sms, een verificatie-app en een veiligheidssleutel).

Wellicht heb je deze opties al ingeschakeld, maar wil je je nummer niet langer gekoppeld hebben aan je Twitter-account. Vanaf nu kun je je telefoonnummer dan gewoon verwijderen, terwijl je de tweestapsverificatie behoudt. Dit doe je weer door in je accountinstellingen naar Telefoon te gaan. Als je je nummer hebt gekoppeld aan je account, dan kun je het in dit menu verwijderen, zonder dat dit ten koste gaat van je beveiliging. Zorg dan wel eerst dat het vinkje bij sms-verificatie uitstaat. Deze optie werkt uiteraard niet als je geen telefoonnummer opgeeft.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000