Windows-account 10 aanmaken voor werk en privé

© PXimport

Windows-account 10 aanmaken voor werk en privé

Geplaatst: 5 januari 2021 - 04:03

Aangepast: 25 november 2022 - 10:43

Martijn de Meulder

Door de coronacrisis werken meer mensen thuis dan ooit tevoren. Misschien herken je het wel dat je ineens je privé-pc veel vaker ook voor zakelijke doeleinden moet inzetten. Dan is het handig om met meerdere accounts te werken. We leggen uit hoe een extra Windows-account 10 aanmaken werkt, zodat werk en privé beter te scheiden zijn.

Ben je net bezig met het schrijven van een artikel of rapport, het maken van een spreadsheet of een zakelijke e-mail, komt er ineens een melding: je hebt een nieuwe mail, een Facebook-bericht of een appje. Laten liggen of toch snel maar even kijken?

Zelfs als je het eerste doet, blijft dat knagende gevoel: wat zou erin staan? En wat te denken van die icoontjes van games onderaan je Windows-balk? Ze staan daar wel heel verleidelijk. Even snel een potje doen? Kan best. Of is dat niet zo handig?

Het mengen van werk en privé op je computer zorgt ervoor dat er permanent verleidingen op de loer liggen. En die kunnen ten koste gaan van de tijd die je nodig hebt voor belangrijke zaken of de kwaliteit van je werk.

Gelukkig is er een eenvoudige manier om je daartegen te beschermen: voorzie je computer van een apart werkaccount. Je logt dan met dat account in om je werk te doen en hebt daar een omgeving die alleen met werk te maken heeft. We laten zien hoe dit in Windows 10 werkt.

Werkaccount instellen

Selecteer na een klik op de Windows-startknop de functie Instellingen en klik daarna op Accounts. In het scherm dat je dan ziet, klik je op Gezin en andere gebruikers. In dit scherm zie je meteen een tweesprong: je kunt kiezen tussen het toevoegen van gezinsleden en ‘Andere gebruikers’.

Het grote verschil tussen die twee is dat je over gezinsleden rapportages aan kunt laten maken en deze op kunt vragen. En dat je bijvoorbeeld de toegang tot bepaalde websites voor je kinderen kunt beperken. Nu willen we alleen een werkaccount aanmaken. Klik dus op Andere gebruikers.

 

© PXimport

Microsoft wil bijzonder graag dat iedereen de diensten van het bedrijf gebruikt en zich dus aanmelden met hun Microsoft-account. Maar dat willen we nu juist niet omdat we immers een werkaccount met zo min mogelijk afleiding inrichten. Klik in het venster dat je hier ziet dus voor Ik beschik niet over de aanmeldgegevens van deze persoon. En in het volgende venstertje op Gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen.

Vervolgens kun je je nieuwe account een naam geven. Kies je wachtwoord en de wachtwoord-hints. Vervolgens zie je in het Instellingenscherm onder het kopje ‘Andere gebruikers’ je gloednieuwe account staan fonkelen. Gebruiken maar!

Wisselen tussen accounts

Je kunt naar je werkaccount wisselen door weer op de Windows-startknop te drukken en in de linkerkolom van het menu op je gebruikersicoon- of foto te klikken. Er rolt een klein menu uit waar je de naam van je werkaccount ziet staan. Klik erop.

Je wordt uitgelogd en spoedig word je begroet door de configuratiesequentie van je nieuwe account. Een paar minuten wachten, beantwoord de configuratievragen op het scherm en je kunt beginnen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000