© PXimport

Vijf betaalbare Google gadgets

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 7 mei 2019 - 12:49

Aangepast: 14 december 2022 - 11:16

Laura Jenny

Oke, Google Glass was niet zo’n succes en de goedkope ‘VR-bril’ Google Cardboard had ook groter kunnen zijn, maar dat wil niet zeggen dat er van Google en voor Google-apparaten geen mooie gadgets zijn die wel succesvol zijn. Ben je een Google-fan, dan moet je deze vijf Google-gadgets zeker eens proberen.

Google Home Mini

Sinds de Google Assistant een half jaartje geleden ook in het Nederlands beschikbaar is gekomen, is de Google Home Mini een veelgeziene gadget geworden. Of misschien kunnen we beter zeggen veelgehoorde gadgets, want dit apparaatje dat in je hand past is juist bedoeld om in je interieur te blenden en er alleen te zijn als audio-assistentie. Via Google Home Mini kun je namelijk met je Google Assistant praten. En dus ook met die van diverse bedrijven. Boodschappen bestellen, een algemene vraag beantwoord krijgen en zelfs een grapje, daarmee kan de Google Assistant je helpen. Dankzij Google Home Mini kun je haar wat luider horen en is ze altijd in je huiskamer aanwezig. Handig bij het afspelen van muziek. Bovendien kun je haar koppelen met slimme apparatuur zoals Philips Hue-lampen. Te koop vanaf 44,50 euro.

© PXimport

Chromecast

Sommige televisies bieden zelf al de mogelijkheid aan om te chromecasten. Dat betekent dat je vanaf je smartphone iets als het ware livestreamt naar je televisie. Veel televisies hebben dit echter nog niet, waardoor je wel een Chromecast kunt gebruiken. Dit kleine apparaatje hang je via een HDMI-port aan je televisie en daarmee maakt je telefoon dan connectie, om vervolgens af te spelen wat je op je telefoon bekijkt. De Google Chromecast Ultra kan zelfs 4K- en HDR-content laten zien, zodat je Netflix en YouTube in al hun glorie kunt bekijken. Voor een gewone Chromecast betaal je 39 euro, de Ultra-versie is iets duurder: die is verkrijgbaar vanaf 77 euro.

Google Daydream

Als je zo’n groot Google-fan bent dat je ook zijn Pixel-telefoon in je bezit hebt, dan is Google Daydream een aanrader. Deze VR-headset is betaalbaar, want het is de opvolger van Google Cardboard. Het is echter geen kartonnetje meer, maar een mooi ontworpen stoffen bril waarmee je Netflix kunt kijken, maar ook een LEGO-bouwgame kunt spelen en bijvoorbeeld een spel als Need for Speed nog beter kunt ervaren. Om de prijs laag te houden, zit er geen eigen scherm in. Je kunt je telefoon erin doen: vooral met Google Pixel 2, Google Pixel, MotoZ en Samsung Galaxy S8 en S9 werkt deze bril goed. Vanaf 65,99 euro heb je een Google Daydream in huis, of onderweg natuurlijk, want daarvoor is dit VR-middel heel geschikt. Leuk detail: je kunt Daydream ook gebruiken in combinatie met Chromecast, waarbij je vrienden en familie dan kunnen meegenieten met wat jij op de bril ziet.

© PXimport

Lenovo Smart Clock

Deze klok is weliswaar niet van Google, maar hij werkt wel dankzij de integratie van Google Assistant. Lenovo Smart Clock is een soort wakeup-light met iets extra’s. Hij vertelt je de tijd, schijnt net voor je wakker moet worden alvast in je gezicht met zijn clockface en hij kan je telefoon opladen. Dankzij de ingebouwde Google Assistant kun je de clock ook gebruiken om tijdens het tandenpoetsen alvast te horen welke afspraken je hebt die dag en hoeveel file er staat op de A2. Deze mooie gadget is nog niet uit, maar hij wordt zeer binnenkort verwacht.

Google Fit

Hoewel Google zelf (nog) geen fysieke activity tracker heeft uitgebracht, zijn er wel een heleboel exemplaren die heel goed werken met Google’s besturingssyteem Android. Bovendien is er Google Fit: een van de betere gratis fitness apps. Je kunt via een puntensysteem je fitheid bijhouden maar ook je doelen instellen en je gezondheid op peil zien te krijgen. Hoewel niet iedereen het voordeel inziet van activitytrackers, hebben ze bewezen mensen bewuster te maken van hun niet zo sportieve patronen en weten ze mensen vooral goed te stimuleren om meer sportieve activiteiten te ondernemen. De Google Fit-app heeft integratie met andere bekende fitness-apps, waaronder Strava en Runkeeper. Xiaomi Mi-Bands werken er goed mee, maar ook Wear OS-smartwatches. Dus ja, welke betere ‘gadget’ om deze top vijf mee te eindigen dan eentje die gratis is?

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000