Acer heeft zijn doelstellingen voor tabletverkopen flink naar beneden bijgesteld. Het bedrijf verwacht dit jaar nog ‘maar’ 2,5 tot 3 miljoen tablets te verkopen. Zo'n 60 procent minder dan het eerder geraamde 5 tot 7 miljoen.

Voorzitter J.T. Wang maakte de bijstelling van de aantallen woensdag tijdens een bijeenkomst met aandeelhouders bekend. Het bedrijf stelde ook de verwachtingen voor notebookverkopen naar beneden bij. In totaal zullen de resultaten van Acer ten opzichte van het eerste kwartaal maximaal 10% lager uitvallen. Als redenen geeft Acer een gebrek aan vraag en de recente reorganisaties binnen het bedrijf.

Acer heeft nog flink wat tablets in de pijplijn. Zo komt binnenkort de Iconia A100 uitkomen, een 7-inch tablet met Android 3.0. Daarnaast heeft Acer verschillende Windows 7-tablets en een tablet met het Meego-besturingssysteem in de planning.

Bron: Tweakers.net

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000