© PXimport

Sneller downloaden met Firefox

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 6 augustus 2022 - 07:55

Aangepast: 16 november 2022 - 09:20

Dirk Schoofs

De snelheid waarmee je bestanden downloadt, is vooral afhankelijk van de maximumsnelheid die je internetprovider aanbiedt en de kwaliteit van de internetverbinding. Maar als je Firefox gebruikt, kan het gebeuren dat je niet de beschikbare downloadsnelheid haalt, tenzij je enkele instellingen wijzigt. Sneller downloaden met Firefox doe je zo.

Wanneer je een bestand downloadt via één verbinding, dan wordt de snelheid niet optimaal benut. Maar haal je een groot bestand binnen via meerdere verbindingen die allemaal een segment van het bestand downloaden, dan wordt de downloadsnelheid aanzienlijk verhoogd.

In Firefox moet je daarvoor ‘http pipelining’ inschakelen. Dat is een tweak waarbij meerdere http-verzoeken via een tcp-verbinding worden verzonden, zonder dat er wordt gewacht op de bijbehorende antwoorden.

Open Firefox en typ in de adresbalk about:config. Er verschijnt een venster dat je wijst op de risico’s van het wijzigen van de geavanceerde configuratievoorkeuren. Klik op de knop om het risico te aanvaarden en door te gaan.

© CIDimport

Voorkeuren aanpassen

Hier moet je vier voorkeuren aanpassen. Eerst typ je network.http.pipelining in de zoekbalk van de geavanceerde voorkeuren. Selecteer de optie Boolean en klik op de plusknop. Vervolgens typ je network.http.proxy.pipelining in de zoekbalk, selecteer je opnieuw Boolean en klik je weer op de plusknop. Daarna typ je network.http.pipelining.maxrequests in de zoekbalk. Selecteer String en klik weer op de plusknop. Hier wijzig je de instelling in 32.

Bevestig dit door op de blauwe knop te klikken. Ten slotte typ je ng.layout.initialpaint.delay in de zoekbalk. Selecteer String en klik op de plusknop. Wijzig de instelling in 0. Klik op de blauwe knop om te bevestigen.

Herstart nu Firefox. Hierdoor is de downloadsnelheid van Firefox ingesteld op het maximum van je internetverbinding.

© CIDimport

Met extensie

Een andere mogelijkheid is dat je de extensie Turbo Download Manager installeert. Met deze add-on versnel je niet alleen de downloadsnelheid, je verbetert er ook de downloadstabiliteit mee op netwerken van lage kwaliteit. Bovendien zal de manager afgebroken downloads hervatten wanneer het downloadproces wordt onderbroken. Hierdoor hoef je niet meer bij nul te beginnen.

Typ about:addons in het adresvak. Daarna typ je Turbo download manager in het zoekvak. Wanneer Firefox de add-on heeft gevonden, klik je op Toevoegen. Herstart Firefox en de volgende keer dat je een bestand downloadt, zal Firefox dit ook op topsnelheid binnenhalen.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000