Slimme deurbellen en wat je erover wil weten

© PXimport

Slimme deurbellen en wat je erover wil weten

Geplaatst: 17 juli 2019 - 02:19

Aangepast: 24 november 2022 - 13:40

Wesley Akkerman

Een slimme deurbel is een deurbel met een wifi-verbinding. Er zijn draadloze varianten, maar ook versies met een draad. In dit artikel leggen we alles uit over de deurbel van de toekomst.

Momenteel zijn er verschillende soorten slimme deurbellen te koop in Nederland, van merken als Ring, Netatmo, en Smartwares. De deurbellen hebben vaak unieke eigenschappen, maar over het algemeen komen ze in de basis overeen. Zo is er altijd een applicatie beschikbaar waarmee je het apparaat kunt instellen en waar je de notificaties mee ontvangt op het moment dat er iemand voor de deur staat. Ook kun je hier de live feed bekijken van de camera in zo’n deurbel.

Beelden maken en opslaan

© CIDimport

Als er iemand voor de deur staat kun je ook praten met die persoon. Het maakt niet uit of je dat thuis bent of buiten de deur. Daarnaast kunnen er opnames worden gemaakt (zowel video als foto) en is het mogelijk gebruikers toe te voegen, zodat ook andere mensen toegang krijgen tot de beelden en notificaties van de slimme deurbel. Het gros van de moderne deurbellen beschikt over microfoons en camera’s, met beeldkwaliteit variërend van 720p en 1080p, tot aan de 4k-resolutie.

De gemaakte beelden kunnen soms, maar niet altijd, op twee manieren worden opgeslagen. Meestal is er een lokale opslagfunctie, waar nog een micro-sd-kaart voor nodig is (die je apart moet kopen). Anders ben je aangewezen op de cloud en heb je een abonnement nodig. Soms zijn er gratis abonnementen, maar in de meeste gevallen moet je betalen. Het kan zijn dat er ook extra functies binnen dat abonnement zitten, dus doe altijd goed onderzoek naar wat de bel precies kan.

Extra opties

Veel extra opties kunnen dus worden verpakt in abonnementen, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Zo zien we steeds vaker dat slimme deurbellen worden uitgerust met een nachtvisie. Daardoor kan de bel dus ook in het donker zien wie er voor de deur staat. De duurdere camera’s kunnen de beelden in kleur weergeven. Verder mag je rekenen op een bewegingsdetector. Schakel je die in, dan weet je dat er iemand voor de deur hangt of staat nog voordat er door iemand wordt aangebeld.

Slimme deurbellen kunnen in sommige gevallen ook worden opgenomen in een smarthomenetwerk of worden bediend door een slimme stemassistent, zoals Google Assistent en Siri. Ondersteunt een bepaald product Apple Homekit, dan staat dat op de doos vermeld. Dat geldt overigens voor alle protocollen, netwerken en slimme assistenten die worden ondersteund. Let dus ook goed op de externe mogelijkheden door de beschikbare logo’s te bekijken op de doos.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000