Siri-bedenkers werken aan geavanceerde virtuele assistente Viv

De oorspronkelijke ontwikkelaars achter Siri werken los van Apple aan een nieuwe virtuele assistente met de naam Viv. Deze moet veel geavanceerder zijn dan huidige AI als Siri en Cortana.

Viv moet ingewikkelde vragen en opdrachten aankunnen. Zo kun je er een pizza mee bestellen, uitkiezen wat je er precies op wilt en deze laten bezorgen zonder tussenkomst van andere websites of apps. Hetzelfde geldt voor het oproepen van een taxi of het reserveren van bioscooptickets.

De makers werken hiervoor samen met 50 verschillende bedrijven, waaronder Uber. Die kunnen hun producten en diensten integreren in Viv, waardoor de virtuele assistente telkens slimmer wordt en telkens complexere handelingen kan verrichten. 

'Wat Siri had moeten zijn'

Toen Apple het bedrijf achter Siri in 2010 kocht, stapten de bedenkers al snel op omdat ze het niet eens waren met de richting die Apple op wilde. Viv moet dan ook wel de AI worden die Siri altijd al had moeten zijn, verklaren de makers tegenover The Washington Post.

Google en Facebook hebben interesse in een overname geuit, maar de start-up achter Viv blijft vooralsnog onafhankelijk verder werken. Aankomende maandag wordt een grootse aankondiging van Viv verwacht.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000