Reclameborden Netflix reageren op omgeving

Om de lancering van Netflix in Frankrijk te vieren, heeft de adverteerderstak van de streamingdienst een ludieke campagne bedacht. De digitale reclameborden reageren 'live' op hun omgevingen.

Op de borden worden .gif-afbeeldingen afgespeeld van films en series die te zien zijn op Netflix. Deze bewegende plaatjes bestaan al jaren maar zijn nog altijd erg populair op sociale media.

Uniek is echter dat de reclame wordt beïnvloed door externe factoren. Als het hard regent, verschijnt er bijvoorbeeld een .gif van de film 300. Hoofdrolspeler Leonidas staat daarop met zijn schild in een hoosbui. Is er reden tot een feestje, zoals wanneer Frankrijk een voetbalwedstrijd wint? Dan wordt er een .gif afgespeeld van een dansende dame uit de serie Orange is the New Black.

Twee uur

Het gaat om 100 borden, die op plaatsen worden gezet als stations en winkelcentra. Als het daar erg druk is, dan komt er een .gif van een zombiefilm voorbij. Echt live is het overigens helemaal niet, want het duurt twee uur tot de borden door mensenhanden zijn geüpdatet. Of het in de prakrijk net zo netjes werkt als in het promotiefilmpje, is dus nog maar de vraag.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000