Pinterest: sociaal online prikbord

© PXimport

Pinterest: sociaal online prikbord

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 25 januari 2012 - 13:44

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Evi Maquoi

Weer een nieuw sociaal netwerk? Jawel. Toch is Pinterest een vreemde eend in de bijt. Dit online prikbord laat toe om erg eenvoudig interessante, fraaie, coole of bizarre plaatjes te bewaren en te delen met vrienden. Zonder veel tekst maar met erg veel beeld. Ideaal om een 'moodboard' te maken of lijst te bewaren van de coolste gadgets.

Pinterest zit nog in de bètafase en is daardoor enkel beschikbaar op uitnodiging. Let wel, de makers zijn nogal vrijgevig waardoor u erg snel een toegangslink in uw mailbox ontvangt. Nadat u zich ingelogd hebt met uw Facebook- of Twitter-account (er is helaas geen andere manier), kunt u aan de slag. Zodra u een gebruikersnaam gekozen hebt, moet u enkel nog even aangeven wat uw interesses zijn. Pinterest heeft een gevarieerd aanbod: van kunst, onderwijs en fitness tot interieur, fotografie, kids, technologie en huisdieren. Afhankelijk van uw keuzes stelt Pinterest u interessante prikborden voor die u kunt 'volgen'. Via Create Boards kunt u uw eigen prikbord samenstellen. Zo'n prikbord is een visuele samenstelling van dingen die u leuk, mooi of interessant vindt. Het vastpinnen van foto's is erg eenvoudig wanneer u de Pin It-knop in uw browser installeert. Zodra u nu tijdens het surfen een fraaie foto ziet, gebruikt u enkel de Pin It-knop. Vervolgens kunt u nog een kort tekstje typen en het item op uw prikbord hangen. Net zoals bij andere sociale media kunt u vriendjes maken, prikborditems van andere Pinterester-gebruikers 'liken' en volgers ronselen. De vormgeving oogt niet enkel mooi, maar de functionaliteit lijken ook erg veelbelovend.

© PXimport

Maak bijvoorbeeld eens een prikbord van de coolste hoesjes voor uw mobieltje.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000