Philips gaat meeste smart-tv's met Android TV uitrusten

Philips gaat al zijn nieuwe tv's van Android voorzien. TP Vision, de divisie van Philips die verantwoordelijk is voor alle televisies, maakt dat vandaag bekend. Bijna alle toekomstige toestellen worden voorzien van Android Lollipop, de nieuwste versie van Android.

Het gaat om zeker tweederde van alle modellen die in 2015 uitkomen, zegt TP Vision. Het gaat in ieder geval om de 5500-serie en om alle full HD-modellen uit de 6500-serie.
 

Spraakopdracht

Via Android TV is het tegelijk mogelijk om te zoeken via spraakopdrachten. Bovendien kunnen afstandsbedieningen met een touchpad gebruik maken van swipen, zodat je ook makkelijker apps als Twitter of Facebook op je tv kunt gebruiken. Philips geeft de tv's een eigen laag mee, waar het bedrijf onder andere apps van derden op kan aanraden.
 

Concurrentie

Android TV is één van de besturingssystemen die op dit moment beschikbaar zijn voor slimme televisies, en bedrijven als Samsung, LG en Philips zoeken op dit moment naar de meest geschikte daarvan. Onlangs maakte Sony ook al bekend veel meer gebruik te maken van Android TV.

Android TV heeft voornamelijk als voordeel dat het voor ontwikkelaars makkelijk is om er apps voor te bouwen, maar ook dat er veel games beschikbaar zijn voor het platform.
 

Gaming is voor jongeren

TP Vision zegt tijdens de presentatie vooral geïnteresseerd te zijn in dat aspect van de televisies. Volgens het bedrijf past Android daarom beter bij de toekomstige, jongere doelgroep van televisies. Die doelgroep wil makkelijk kunnen gamen zonder tussenkomst van consoles.

Omdat games zo belangrijk worden op de tv's, vergroot Philips het interne geheugen van de toestellen ook. Dat wordt 16 GB voor de meeste tv's.
 

Video on demand

Naast games zijn volgens Philips ook apps als Netflix en YouTube grote drijfveren voor mensen om slimme tv's te kopen. Die diensten hebben al apps voor Google TV.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000