Mr. Coffee Smart Coffeemaker - Slim koffiezetten

© PXimport

Mr. Coffee Smart Coffeemaker - Slim koffiezetten

Geplaatst: 27 januari 2015 - 06:03

Aangepast: 24 november 2022 - 11:12

Redactie ID.nl

Kun je een smart-woning hebben zonder smart-apparaten? Belkin denkt van niet, en heeft Jarden - het bedrijf dat huishoudelijke apparaten met de merknamen Mr. Coffee, Crock-Pot en Holmes verkoopt - ervan overtuigd dat mensen die in een slim huis wonen het daarmee eens zijn.

Nou, ik woon in een slimme woning, en een koffiezetapparaat moet intelligenter zijn dan deze om indruk op mij te maken. Hij zou bovendien wielen en een robotarm moeten hebben. Lees ook: Het beste bakje koffie.

Programmeerbare koffiezetapparaten zijn er namelijk al ongeveer net zo lang als - nou ja, als koffiezetapparaten. Om de paar keer dat ik een nieuw koffiezetapparaat nodig heb, koop ik er een die programmeerbaar is. En iedere keer heb ik er na een paar weken spijt van omdat het geldverspilling is. Want hoe programmeerbaar het ook is, ik moet toch nog het reservoir met water vullen, de koffiebonen malen, het filter vervangen en de gemalen koffie in het filter doen. Je kunt me lui noemen, maar ik kan gewoon de motivatie niet vinden om dat de avond van tevoren te doen, ook al maakt het mijn dag gemakkelijker.

Laat me een koffiezetapparaat zien dat al deze dingen kan voor minder dan 300 Amerikaanse dollar, en ik zal het een doorbraak noemen.

 

© PXimport

Met WeMo kun je het apparaat via een app besturen, maar andere WeMo-devices aansluiten kan niet.

Uitslapen

Ik hoopte dat het met dit koffiezetapparaat anders zou zijn. Een grafische gebruikersinterface op een kleurenscherm is eenvoudiger te gebruiken dan een apparaat met een aantal knoppen en een display met alleen tekst. De goed ontworpen WeMo-app voor Mr. Coffee (beschikbaar voor Android en iOS-apparaten) maakt het heel gemakkelijk om een brouwschema te programmeren (al kun je slechts één cyclus per dag instellen).

Je hoeft je echter niet aan een schema te houden. Als je op zaterdag wilt uitslapen kun je het brouwschema laten beginnen zonder dat je je bed uit hoeft - mits je telefoon binnen handbereik is en je Mr. Coffee de avond ervoor met water en gemalen koffie gevuld hebt.

De app weet wanneer het waterreservoir leeg is en of de kan goed onder de uitgang voor het hete water staat, en je krijgt om acht uur 's avonds een herinnering toegestuurd wanneer je het apparaat geprogrammeerd hebt om de volgende ochtend om 11 uur koffie te gaan zetten.

 

© PXimport

Handig: het apparaat laat het je weten als er iets moet gebeuren.

De WeMo app zal ook een berichtje sturen zodra de koffie klaar is, en wanneer er belangrijk onderhoud plaats moet vinden, zoals het vervangen van het waterfilter en het ontkalken van het brouwmechanisme na elke 90 keer brouwen. Voor mij is dat waarschijnlijk waardevoller dan het instellen van brouwschema's. Ik kan redelijk goed onthouden dat ik het waterfilter moet vervangen, maar ik denk er alleen aan dat ik de boel moet ontkalken wanneer het apparaat ineens niet meer werkt.

Smart. En ook slim!

Deze Mr. Coffee heeft een aantal slimme functies die niets met de elektronica te maken hebben. Ten eerste kun je het waterreservoir verwijderen, mee naar de kraan nemen (de gefilterde waterdispenser op mijn koelkast, in mijn geval) en direct vullen. Dat is heel wat handiger dan het vullen van de kan en vervolgens het water uit de kan in het reservoir gieten.

Ten tweede is de kan een roestvrijstalen thermoskan. Dus hij breekt niet, en er is geen verwarmingselement dat onvermijdelijk de rest van de koffie verbrandt terwijl je van je eerste kopje geniet.

Maar helaas gebruikt Mr. Coffee een mandje in plaats van een kegel om koffie te zetten. Een kegel stelt de gemalen koffie gelijkmatig bloot aan het water om meer smaak te onttrekken. Een mandje heeft een veel groter oppervlak, dus zelfs met speciale waterspuiten kan de gemalen koffie niet zo gelijkmatig bevochtigd worden.

Programmeren

Deze Mr. Coffee zette een lekker kopje, maar de koffie was niet zo robuust als ik had gehoopt, zelfs niet toen ik het mandje gevuld had met versgemalen Franse gebrande koffiebonen.

Mr. Coffee maakt verbinding met je wifirouter, maar kan niet communiceren met andere onderdelen van het WeMo-ecosysteem (lichtschakelaars, slimme stekkers, gloeilampen, enzovoorts). Het kan dat Mr. Coffee met zijn brouwschema begint en je WeMo-compatibele gloeilampen langzaamaan feller worden zodra je alarm afgaat, maar je zou deze drie dingen los van elkaar moeten programmeren.

 

© PXimport

Met een handige timer kun je zelf bepalen wanneer het apparaat aan het werk moet.

Mr. Coffee ondersteunt ook geen IFTTT-integratie, dus als je eraan zat te denken om het apparaat met zijn brouwschema te laten beginnen zodra een WeMo-bewegingssensor detecteert dat je 's ochtends de keuken binnenloopt: vergeet het maar.

Als Mr. Coffee een betere kop koffie zou zetten, vanaf mijn smartphone te programmeren was, en berichtjes zou sturen over de status van het apparaat, zou het voor mij goed genoeg zijn. Als je niet van supersterke koffie houdt kan het voor jou goed genoeg zijn.

Conclusie

De WeMo-compatibele Mr. Coffee Smart Coffeemaker heeft een aantal geweldige functies, maar ik zou er een stuk tevredener mee zijn als het apparaat een betere kop koffie zou zetten.

6,0

Pluspunten

WeMo-compatibel

Stuurt berichten

Thermoskan

Minpunten

Geen andere WeMo-apparaten

Geen IFTTT

Conclusie

Mr. Coffee ---------- **Prijs:** 150 dollar **App:** Android en iOS **Waterreservoir:** Verwijderbaar **Inhoud thermoskan:** 10 koppen **Website:** [www.mrcoffee.com](http://www.mrcoffee.com/coffeemakers/BVMC-PSTX91WE.html?src=94LEORG)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten