Microsoft 365 is compleet abonnement voor zakelijk gebruik

In juli introduceerde Microsoft het nieuwe zakelijke pakket Microsoft 365, een allesomvattend abonnement waarin het gebruik van Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility and Security is opgenomen. Wat houdt deze abonnementsvorm precies in?

Veel bedrijven die op Windows zitten, gebruiken vaak ook aanvullende diensten van Microsoft, zoals Office 365 en aanverwante zaken als Enterprise Mobilty voor het bijhouden en beheren van mobiele apparaten.

Microsoft 365

Microsoft gaat om die reden een nieuwe abonnementsvorm aanbieden: Microsoft 365. Momenteel biedt Microsoft voor kantoortoepassingen - zowel online als offline - eigenlijk alleen Office 365 aan. Dat abonnement omvat een volledige versie van Office 2016 (en nieuwere nog te verschijnen versies), OneDrive, SharePoint Online, Exchange Online en diverse administrator-tools. Met Microsoft 365 wordt ook het licentiebeheer van Windows 10 aan het abonnement toegevoegd, waardoor IT-managers in feite Windows 10 ook als abonnementsvorm kunnen bemachtigen. Naast Windows 10 Enterprise krijgen IT-managers ook de beschikking over het voorheen los te verkrijgen Microsoft Enterprise Mobility and Security.

Abonnementen en diensten

De softwaregigant brengt twee abonnementsvormen uit van het pakket: Microsoft 365 Enterprise en Microsoft 365 Business.Van de Business-versie komt een enkel type abonnement uit, maar voor 365 Enterprise kan gekozen worden voor een E3-abonnement of een E5-abonnement.

Microsoft 365 Enterprise is voornamelijk toegespitst op bedrijven met meer dan 300 actieve gebruikers, en bevat onder meer InTune voor het beheren van (mobiele) apparaten, Power Bi Pro, My Analytics, Azure Active Directory P2 (Premium) en CloudPBX.

Bedrijven tot 300 gebruikers kunnen af met Microsoft 365 Business, maar die abonnementsvorm ontbeert zaken als InTune, Active Directory-integratie met on-premesis servers en het beheer en beveiliging via Enterprise Mobility.

Prijzen en beschikbaarheid

Microsoft 365 Business en Microsoft 365 Enterprise komen vanaf 1 augustus eerst in public preview, vanaf dat moment kan de omgeving worden uitgeprobeerd. De volledige lancering wordt waarschijnlijk in de herfst van 2017. Microsoft heeft alleen prijzen voor Microsoft 365 Business bekendgemaakt, en daar betaal je 20 doller per gebruiker per maand voor.

Meer informatie: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/business

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000