Malafide versie Pokémon Go voor Android duikt op

© CIDimport

Malafide versie Pokémon Go voor Android duikt op

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 11 juli 2016 - 07:30

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:32

Redactie

Beveiligingsfirma Proofpoint waarschuwt voor een malafide versie van de Pokémon Go-app voor Android. Deze infecteert telefoons met het DroidJack-virus.

Pokémon Go is een augmented reality-game waarbij je naar buiten moet om Pokémon in de echte wereld te vangen. Sinds afgelopen weekend is de app razend populair. 

.Apk-bestand

Omdat Pokémon Go nog niet in alle landen via de Play Store te downloaden is, kiezen veel gebruikers ervoor om de applicatie ergens anders vandaan te halen en deze handmatig als .apk-bestand te installeren. Daar zit altijd een risico aan, omdat deze apps niet door Google gecontroleerd worden op virussen.

Afhankelijk van waar je Pokémon Go gedownload hebt, kun je te maken hebben met een besmette versie. Er zijn echter nog geen gevallen bekend waarbij het virus ook daadwerkelijk heeft toegeslagen. De malware kan cybercriminelen volledige controle over je telefoon geven.

Veilige versie

Wat kun je dan het beste doen? Via de website APK Mirror is een schone versie van Pokémon Go te downloaden. Je kunt ook wachten tot de app officieel uitgebracht wordt in de Play Store, maar we weten nog niet wanneer dat zo ver is. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000