Lifehack van de week: extensies voor Google Chrome

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over de nuttigste extensies voor Google Chrome waarmee je je productiviteit kunt verhogen.

Extensies zijn erg handig om de functionaliteit van je browser uit te breiden. Standaard bevatten de meeste webbrowsers namelijk niet zo veel functies. Dat is natuurlijk misschien maar goed ook, omdat je browser dan heel veel dingen doet, waar je misschien geen behoefte aan hebt.  Een stuk fijner is het dan om de mogelijkheid te hebben om zelf je browser te personaliseren. Er is echter één probleem: het vinden van de juiste extensies is geen eenvoudige taak.

Productiviteit

In de lifehack van deze week vind je de beste extensies om tijdens het browsen een stuk productiever te zijn. Een handige uitbreiding is bijvoorbeeld om later artikelen terug te lezen, wat mogelijk is met extensies als Instapaper, Pocket of Readability. Handig is dat je dan ook later zonder internetverbinding een longread van het web terug kunt lezen. Dat kan ook op verschillende apparaten, zoals je smartphone of tablet. Andere extensies in de lijst zijn bijvoorbeeld handig om je taken te beheren, om up-to-date te blijven van je favoriete websites met een feedreader en meer.

Veiligheid

In deel 2 van de handige extensielijst van deze lifehack ligt de focus wat minder op productiviteit en wat meer op veiligheid. Zo wordt onder meer LastPass behandeld, een handige, gratis wachtwoordmanager voor je browser waarmee je veilige wachtwoorden kunt generen, op kunt slaan en automatisch in websites in kunt vullen.

Alle extensies voor Google Chrome van de lifehack van deze week vind je in de volledige lifehacks. Je vindt deel een, gefocust op productiviteit, in deze lifehack en deel twee, wat meer gefocust op de veiligheid, in deze lifehack.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000