Jaaroverzicht: de beste speakers van 2019

© PXimport

Jaaroverzicht: de beste speakers van 2019

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 4 januari 2020 - 07:58

Aangepast: 24 november 2022 - 13:47

Roel Stortelder

Zonder goed geluid kun je niet genieten van muziek, komen films niet goed over en zijn games veel minder leuk. Daarom hebben wij uitgezocht wat de beste speakers van 2019 zijn. Met een model uit deze top 5 maak je je huiskamer, kantoor of game-room helemaal compleet.

Beste PC-speakers: Edifier S3000PRO

Op je bureau wil je niet te veel grote elektronica zoals versterkers en grote zuilspeakers, dus kun je het beste op zoek naar een setje actieve speakers. Deze S3000PRO 2.0 speakers van Edifier zijn een uitstekende keus voor iedereen die houdt van stijlvolle speakers met een prachtig geluid. Klein zijn ze nog altijd niet, maar een kleiner formaat zou ook ten koste gaan van de geluidskwaliteit. Het volle grootse geluid maakt ze tevens geschikt voor in de woonkamer als alternatief voor de veel grotere zuilspeakers.

© PXimport

Beste Home Cinema 5.1-set: Teufel Ultima 40 Surround

Wie op zoek is naar home cinema-set voor een relatief zacht prijsje, moet bij Teufel aankloppen voor de Ultima 40 Surround-set. Deze uitgebreide set is alleen direct bij Teufel Audio te bestellen voor 800 euro, maar daar moet nog wel een aparte surround-versterker bij. Voor dat bedrag krijg je een verbazingwekkend goed afgewerkte set met een uitstekende geluidskwaliteit. Eenmaal correct ingesteld zijn de luidsprekers een genot voor zowel films als muziek. De luidsprekers zijn verkrijgbaar in het wit en in het zwart, waardoor ze in vrijwel elk interieur passen. Je moet alleen rekening houden met het grote formaat, want ze nemen veel ruimte in.

Beste 5.1 PC-speakers: Logitech Z906

Deze 5.1-set van Logitech is al ruim acht jaar op de markt, maar is nog altijd onverslagen als het gaat om de prijs-kwaliteit-verhouding. De set kost 250 euro en is al sinds zijn voorganger (de Z-5500) enorm populair. De luidsprekers bieden een goede surround-ervaring en hebben een vol geluid dat het zelfs bij zeer hoge volumes nog goed volhoudt. Ook als home cinema-set doen de luidsprekers het goed, maar dan is het aantal aansluitingen voor sommigen misschien net niet genoeg.

De ultime soundbar: Sennheiser Ambeo

Als alleen het beste van het beste goed genoeg is, dan heeft Sennheiser de perfecte soundbar voor jou. De Ambeo beschikt over een indrukwekkende collectie speakers met een uitstekend geluid. Sennheiser weet ook een overtuigend surround effect te creëren zonder gebruik te maken van achterspeakers. De hoge aanschafprijs van 2500 euro is gerechtvaardigd, maar alleen als je specifiek op zoek bent naar het minimalistische design van een soundbar.

Beste draadloze speakers: Bowers & Wilkins Formation

Een uitgebreide set aan speakers is leuk, maar je zit altijd met een enorme hoeveelheid kabels die allemaal naar de versterker moeten. Met draadloze speakers is dat niet meer nodig, want hoewel ze nog wel voeding nodig hebben van het stopcontact, hoeft er geen lange kabel meer getrokken te worden. De Formation-serie van Bowers & Wilkins is het summum onder de draadloze speakers met een uitgebreide keus aan soorten speakers zoals een subwoofer, soundbar of stereospeakers. Deze speakers staan allemaal in verbinding met elkaar en kunnen zowel met Toslink als draadloos via bluetooth en wifi aangestuurd worden. Met een complete set staan de draadloze luidsprekers garant voor een perfect geluid bij muziek en films.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000