InboxZero: email-app voor overzichtelijke inbox ook uit in Nederland

Het Belgische EASI lanceert zijn email-app InboxZero vandaag ook in Nederland. De app moet zorgen voor een overzichtelijke inbox, onder andere door mails te groeperen in conversaties.

'Inbox Zero' is een term die staat voor een lege inbox, de heilige graal van iedere workaholic. De app InboxZero wil dat bereiken met een volledige herinrichting van de vertrouwde inbox. Zodoende doet de inbox van InboxZero meer denken aan een WhatsApp- of Facebook Messenger-interface dan aan die een traditioneel mailprogramma. 

Tekstballonnetjes

Mails worden per gesprekspartner gegroepeerd en nemen binnen zo'n conversatie de vorm aan van tekstballonnetjes, die in chronologische volgorde onder elkaar staan. Door er op te tikken, open je de hele e-mail. Je ziet dus geen inbox voor je waarin allerlei mailtjes door elkaar staan, je ziet enkel de contactpersonen waar je recent mee hebt gesproken op een rijtje. 

Binnen die conversaties vind je vervolgens alle mailtjes terug die ooit over en weer zijn gegaan. Op die manier vind je gemakkelijk oude mailtjes terug. Tevens handig is dat alle attachments gegroepeerd worden in een apart tabblad. Zo hoef je niet ieder mailtje na te pluizen om net dat bepaalde document op te graven, zoals je in onderstaande afbeelding ziet.

© PXimport

Sereniteitsmodus

Daarbij maakt InboxZero onderscheid tussen mailtjes van personen en mailtjes van bedrijven. Denk aan nieuwsbrieven en speciale aanbiedingen, waarbij je deze berichten er ook volledig tussenuit te filteren. De 'sereniteitsmodus' geeft nog meer opties voor het filteren van binnenkomende e-mails, met als doel je enkel te 'storen' met de notificaties die er toe doen.

Andere functies zijn onder meer een koppeling met Facebook en LinkedIn voor profielfoto's bij contactpersonen, het inplannen van afspraken en de mogelijkheid om het lezen van mailtjes uit te stellen. Je krijgt dan op een later tijdstip een reminder dat je nog een mail te beantwoorden hebt, wanneer het beter uitkomt. Een feature die Google overigens ook aanbiedt in zijn Inbox by Gmail-app.

Accounts koppelen

InBoxZero lanceerde in 2015 in de Belgische App Store en werkte destijds alleen nog samen met Gmail. Nu de app in Nederland uitkomt en ook op Android-toestellen te installeren is, is er tevens ondersteuning voor andere maildiensten. Je kunt er ook Outlook-, Yahoo- en Hotmail-accounts aan koppelen, met ondersteuning voor Exchange nog in het verschiet.

Download InboxZero voor iOS (iPhone, iPad, Apple Watch)

Download InboxZero voor Android

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000