Iiyama G-Master GB2560HSU - Betaalbare snelheid

© PXimport

Iiyama G-Master GB2560HSU - Betaalbare snelheid

Geplaatst: 23 september 2018 - 05:52

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Stephan Overbeeke

Wil je competitief kunnen gamen voor weinig geld? Dan kom je al snel bij 24” 144Hz schermen uit met Full HD resolutie. De Iiyama G-Master GB2560HSU is een voorbeeld van een dergelijk scherm dat zich op het gamen richt, en verdere poespas achterwege laat.

Van buiten valt niet direct op dat de iiyama GB2560HSU een gamingmonitor is, fijn als je je scherm moet delen met de rest van de familie. Hij staat redelijk –maar niet uitzonderlijk- stevig op zijn hoogte verstelbare voet, en is verder ook te roteren of kantelen. Dergelijke flexibiliteit vinden wij toch een harde eis voor een prettige game- of werkpositie en ontbreekt vaak in de allergoedkoopste opties.

De iiyama G-Master GB2560HSU is neutraal vormgegeven.

© PXimport

Voor een TN-paneel, normaliter bekend voor de snelheid maar niet voor de nauwkeurige testresultaten, doet de GB2560HSU het opvallend goed. Met een gemiddelde kleurafwijking onder de 3 DeltaE en een enkele uitschieter naar 5 DeltaE is het zeker geen professioneel fotoscherm, maar voor de meeste consumententaken is het zeker geen bezwaar, en hetzelfde zeggen we voor de grijsafwijking (1,4 DeltaE). Ook iiyama laat zien dat goedkope 144Hz-gaming schermen anno 2018 echt prima allrounders kunnen zijn.

De iiyama G-Master GB2560HSU heeft in een hoogte verstelbare voet.

© PXimport

Prima gamen

Op de prestaties in games hebben we niets aan te merken, de GB2560HSU voelt snel en vindt een goede balans in de overdrive tussen snelheid en overshoot. Mocht je een AMD videokaart hebben dan is de aanwezige FreeSync ook een fijne toevoeging. Tevens is het fijn dat je naast je pc (via DisplayPort) ook nog een hdmi-poort vrij hebt om gelijktijdig je console te koppelen; voor beide doeleinden is hij prima geschikt.

De minimale helderheid hadden we liever wat lager gezien (84 cd/m2) maar dat zal enkel voor gevoelige ogen in pikdonkere ruimtes echt een overweging zijn. Daartegenover staat een opvallend hoge maximale helderheid (471 cd/m2) wat zelfs gebruik in zeer lichte kamers prima te doen maakt. Wel merken we op dat het contrast van 864:1 niet uitzonderlijk is, en zoals voor praktisch elk scherm met speakers merken we ook hier op dat je die niet moet willen gebruiken voor gaming.

Geen fratsen maar wel prima prestaties; een fijne balans. Echter ontbreekt daarmee wel een echt onderscheid. De oorspronkelijk even dure AOC G2590PX valt namelijk onder diezelfde noemer en ligt op moment van schrijven een tientje of drie onder de iiyama, toch een redelijk gat voor consumenten met hun oog op de knip. Het is dus wel raadzaam om de prijzen in de gaten te houden, al weten we uit ervaring dat iiyama traditioneel goed is in het concurrerend houden van hun prijzen.

Conclusie

Feitelijk laat iiyama met de G-Master GB2560HSU weinig te wensen over wanneer je een betaalbaar gamescherm zoekt waar je ook de nodige andere huis-, tuin- en keuken taken prima op kan uitvoeren. Verlies de dagprijzen echter niet uit het oog.

8,0

Ons oordeel

Iiyama G-Master GB2560HSU

Pluspunten

Goede game-prestaties

Prima afstelling voor allround gebruik

Ergonomische voet

Minpunten

Weinig echt onderscheidende elementen

Contrast kan beter

Conclusie

**Prijs** € 259,- **Formaat** 24 inch **Resolutie** 1920x1080p (Full-HD) **Paneeltype** TN **Refreshrate** 144Hz **FreeSync/G-Sync** FreeSync **Aansluitingen** DisplayPort, hdmi **Extra’s** VESA-mount, Speakers, usb2.0-hub **Website** [www.iiyama.com]( https://iiyama.com/nl_nl/products/g-master-gb2560hsu-b1/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten