Hoe verwijder je 'Kopiëren naar' uit het contextmenu van Windows?

© PXimport

Hoe verwijder je 'Kopiëren naar' uit het contextmenu van Windows?

Geplaatst: 9 december 2016 - 04:57

Aangepast: 24 november 2022 - 12:17

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Microsoft probeert Windows zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor iedereen, maar dat wil niet zeggen dat je op alle functies zit te wachten. Wat dacht je van het Kopiëren naar in het contextmenu van Windows? Wist je dat je dat kunt verwijderen?

Het lijkt niet zo boeiend, een optie in het contextmenu die je nooit gebruikt. Maar vergis je niet in hoeveel nutteloze informatie je hersenen opnemen, en hoe vaak je naar een optie kijkt die je helemaal nooit gebruikt. Minder is beter en daarom is het goed om te weten dat je de optie Kopiëren naar kunt verwijderen uit het contextmenu. En het goede nieuws? Het is niet eens zo moeilijk.

Registereditor

Er zijn eenvoudige hacks die je kunt downloaden die deze klus voor je klaren, maar je kunt het ook heel eenvoudig zelf aanpassen in het Windows Register. We zeggen het er altijd even bij: als je niet weet hoe de Registereditor werkt of je twijfelt, doe het dan vooral niet, omdat het Register het kloppend hart van Windows is. Je start de Registereditor door op Start te klikken en regedit in te typen. Klik vervolgens op het gevonden resultaat.

Navigeer nu naar: HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers\Send To

© PXimport

Direct zichtbaar

Zodra je in het linkerdeelvenster klikt op SendTo zie je in het rechterdeelvenster de optie Standaard. Dubbelklik hierop. Verwijder nu de inhoud van het veld Waardegegevens in de pop-up die verschijnt en klik op OK. Je kunt de Registereditor nu sluiten.

Je hoeft Windows niet eens opnieuw op te starten om het resultaat te bewonderen. Zodra je nu rechtsklikt op een bestand of map, zul je de optie Kopiëren naar niet meer terugzien.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000