Eind dit jaar nieuwe versie EmotionUI

Eind dit jaar verschijnt een nieuwe versie van Huawei's eigen Emotion UI. Dat verklapt Li Changzu, verantwoordelijk voor de mobiele strategie van Huawei, in een interview met PCM.

EmotionUI is de aangepaste versie van Android, die draait op smartphones en tablets van Huawei en Honor (ook onderdeel van Huawei).

Lees ook onze review van de Huawei P8, waarin EmotionUI ook aan bod kom.

Niet positief

De laatste versie (4.1), dat gebaseerd is op Android 6.0, werd geïntroduceerd met het laatste topmodel Huawei P9. Ondanks dat het toestel erg positief werd ontvangen, waren de reacties op EmotionUI minder enthousiast. Het uiterlijk zou te erg zijn afgekeken van Apple’s iOS, gebruikers worden opgezadeld met onnodige optimalisatie- en opschoon-apps en de stabiliteit laat wat te wensen over. Bovendien maakt Huawei het gebruikers lastig om een alternatief uiterlijk zoals Nova Launcher of Google Launcher te installeren, door ten onrechte te stellen dat het mogelijk onveilig is.

Op de hoogte

Changzu gaf tijdens een gesprek met PCM in Shenzen aan op de hoogte te zijn van de kritiek en stelde dat deze problemen in een de volgende versie van EmotionUI opgelost worden. Het feit dat EmotionUI dan van versie 4.1 naar 5.0 springt kan aanduiden dat het om een flinke update gaat. Changzu liet hier echter verder geen details over los, behalve dat we deze update in het derde kwartaal van dit jaar kunnen verwachten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000