Nu de internationale platenindustrie dreigt met het vervolgen van individuele gebruikers van Kazaa, lijkt een groot deel van die gebruikers over te schakelen op alternatieve P2P-programma's. Een onderzoek van het Canadese bedrijf Sandvine geeft aan dat vooral Europeanen overschakelen op andere programma's. Eén van de populaire keuzes daarbij is het uitwisselprogramma eDonkey.

Volgens de cijfers van Sandvine is het programma in Duitsland momenteel al populairder dan Kazaa. Eén van de mogelijke verklaringen voor het succes van eDonkey is het feit dat het programma beter overweg kan met grote bestanden. Gezien het steeds groter worden succes van het uitwisselen van films - naast de intussen vertrouwde muziekbestanden - zal eDonkey allicht alleen maar succesvoller worden. Of de platen- en filmindustrie daar zo blij mee zal zijn, is natuurlijk een andere vraag...

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000