Dit zijn de beste apps van deze maand

© PXimport

Dit zijn de beste apps van deze maand

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 1 mei 2017 - 06:55

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Richard Veenstra

Ook in 2017 zetten we elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van april.

Friendly - One App for Facebook and Messenger

© PXimport

iOS / Android

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Deze app zorgt ervoor dat je je Facebook-tijdlijn, je Facebook Messenger-berichten en je Instagram-profiel beheert. Je kunt bovendien makkelijk tussen verschillende accounts schakelen. Een handige optie is bovendien dat je elk account met een pincode kunt beveiligen of je vingerafdruk kunt gebruiken, als je smartphone dit ondersteunt. Het grootste voordeel is dat je precies kunt bepalen wat je wel en niet in je tijdlijn wilt zien. Wil je geen nieuws meer over Donald Trump lezen, dan geef je dit als filterwoord op en je leest hier niks meer over. Voor 1,99 euro verwijder je de reclameboodschappen uit de app.

Music Memos

iOS

Prijs: Gratis

Music Memos is een digitale dictafoon die speciaal voor muzikanten is ontworpen. Tik op de cirkel om een zanglijn of een stukje gitaar op te nemen met de interne microfoon. De app herkent zelf welke akkoorden je eventueel hebt gespeeld en als je wilt, kun je een bas- en drumpartij vanuit de app toevoegen. Deze partijen passen zich automatisch aan de opname aan. Je kunt je opnames vervolgens in GarageBand verder uitwerken.

© PXimport

Google Home

© PXimport

iOS / Android

Prijs: Gratis

Google Home is de app waarmee je je Chromecast- en Home-apparaten beheert. Als je meerdere Chromecast Audio’s in je huis hebt geïnstalleerd, combineer je ze met de app tot één afspeelapparaat. Op deze manier kun je vanuit een app je muziek naar meerdere luidsprekers tegelijkertijd streamen. Heb je een Google Home persoonlijke assistent, dan configureer je meteen je slimme verlichting of thermostaat met de app. Vanuit de app kun je ook de schermweergave van je mobiele apparaat streamen naar een Chromecast die op je tv is aangesloten.

MoodCast Diary

Android

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

MoodCast Diary is een dagboek waar je je gemoedstoestand kunt bijhouden. Handig om te weten wat je chagrijnig maakt of om in te zien of je dagelijkse workout je nu echt vrolijker stemt. Het doel is uiteindelijk dat je inzicht krijgt in jouw dagelijkse patronen en je hierdoor eventueel nieuwe gewoontes gaat ontwikkelen. De app kan bovendien op basis van jouw tekst analyseren en voorspellen hoe je stemming zal gaan veranderen. De app is op dit moment alleen in het Engels beschikbaar en zal je teksten dus alleen kunnen analyseren als je in het Engels schrijft.

© PXimport

NOIZ - Make Epic Music

© PXimport

iOS

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

NOIZ is een leuke app als je een track wilt maken zonder dat je verstand hebt van muziek. Tik op één van de driehoeken om een bepaald geluid af te spelen en voeg gaandeweg meer driehoeken toe. Als je een partij wilt veranderen, tik je op de edit-knop en programmeer je een andere melodie of ander ritme. Met de gratis versie heb je één geluiden-set tot je beschikking, een extra set kost 0,99 euro.

DRIVETRIBE

iOS / Android

Prijs: Gratis

Fans van The Grand Tour (de reïncarnatie van Top Gear) opgelet, de app DRIVETRIBE is een socialmedia-app waar je zin en onzin over autosport kunt uitwisselen met gelijkgestemden. De app draait om groepen waarbij je je kunt aanmelden, om vervolgens met de leden te communiceren. Een groep heet een tribe en tribes maak je zelf ook gemakkelijk aan. Het grootste nadeel is dat er op dit moment nog niet zo heel veel gebruikers zijn te vinden, maar daar kun je zelf uiteraard verandering in brengen.

© PXimport

Noizio

© PXimport

iOS

Prijs: € 1,99

Als je tijdens het werk niet afgeleid wilt worden door geluiden van buiten, dan kun je met deze app zelf een mix maken van omgevingsgeluiden die jij prettig vindt. Je hebt hiervoor vijftien verschillende geluiden tot je beschikking, waarvan je het volume via schuiven kunt veranderen. De achtergrondgeluiden variëren van regengeluid, kampvuur en golven tot cafégeluiden. Je kunt combinaties van geluiden opslaan als mixtures en de app zelfs gebruiken om in slaap te vallen of als achtergrondgeluid voor een romantisch etentje thuis.

Pigment - Coloring Book

iOS / Android

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Een kleurboek voor volwassenen. Klinkt misschien overbodig, maar het kan een leuk tijdverdrijf zijn. Je tikt op een boek in de app en selecteert één van de kleurplaten. Door een kleur te selecteren en met je vinger op een vlak te tikken, vul je het vlak met de geselecteerde kleur. Je kunt in- en uitzoomen middels knijpbewegingen en als je tevreden bent met je kleurplaat, dan sla je het op of deel je het via je favoriete sociale media. De afbeelding heeft wel een watermerk, dit verwijder je door je aan te melden voor een (veel te duur) Premium-account.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000