De beste apps voor al je huishoudtaken

© PXimport

De beste apps voor al je huishoudtaken

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 29 december 2022 - 08:28

Aangepast: 3 januari 2023 - 07:31

Justin Doornekamp

Je staat vast niet te springen om het hele huis af te stoffen, het toilet schoon te maken of om de ramen te lappen. Gelukkig zijn er apps die je kunnen helpen bij het schoonmaken. Ze doen niet het werk voor je, maar ze zorgen er wel voor dat je meer plezier krijgt in het volbrengen van de huishoudtaakjes.

Sweepy

Een handig hulpje in het huishouden is de app Sweepy, voor Android en iPhone. Het kan in huis al snel een rommeltje worden, als je geen duidelijk overzicht hebt van de taken die moeten gebeuren. Met Sweepy krijg je dat inzichtelijk. Per kamer kun je voor-ingestelde taken aan je schoonmaakschema toevoegen, bijvoorbeeld de vloer stofzuigen. De app geeft dan een suggestie van hoe vaak je dat taakje moet doen, bijvoorbeeld één keer per week of maand, en hoeveel moeite het kost om het te volbrengen, van Gemakkelijk tot Moeilijk. Vind je het klusje niet in de standaardlijst terug, dan kun je er ook zelf een aanmaken. Al snel krijg je een overzicht van hoe schoon de kamers zijn en welke kastjes of deuren aan een schoonmaakbeurt toe zijn.

Naarmate de tijd verstrijkt, zul je zien dat het tijd wordt om aan de slag te gaan. Heb je een taak volbracht, dan krijg je punten, afhankelijk van de omvang van het taakje. Zo kun je met andere leden van je huishouden strijden om een eerste plek op het grote schoonmaakpodium! Helaas kun je alleen in de betaalde versie van Sweepy andere leden toevoegen aan de app.

Met Sweepy krijg je inzicht in wat er schoongemaakt moeten worden.

Cozi Family Organizer

De app Cozi (iPhone en Android) biedt eigenlijk nog veel meer mogelijkheden dan Sweepy. Je kunt een gezamenlijke agenda bijhouden, zoeken naar recepten en boodschappenlijstjes maken. Handig is dat als je in de app een goed recept hebt gevonden, je met één druk op de knop alle ingrediënten die je nodig hebt, toevoegt aan je boodschappenlijstje.

Maar ... we hadden het over je huis schoonmaken. Voor de schoonmaaktaken gebruik je het tabje To Do in de app. Hier kun je zowel een persoonlijk als gezamenlijk lijstje maken met de taken die moeten gebeuren. Je zet er bijvoorbeeld in dat de koelkast in het weekend moet worden schoongemaakt.

Ten opzichte van Sweepy zijn de mogelijkheden om schoonmaaktaken toe te wijzen een stuk beperkter in Cozi. Bovendien weet de app de klusjes niet leuker te maken, bijvoorbeeld met een puntensysteem. Ook is de app niet in het Nederlands verkrijgbaar.

In Cozi maak je ook gemakkelijk boodschappenlijstjes of een agenda aan.

Homey

Homey kun je op een iPhone of Android-toestel installeren en is ideaal voor gezinnen. Per gezinslid geef je aan wat zijn of haar verantwoordelijkheden zijn. Geef je kinderen wat specifieke taakjes, bijvoorbeeld de vuilnisbak legen. Als zij deze taken (deels) hebben volbracht, kun je ze belonen, bijvoorbeeld met een zakcentje.

Naast de wekelijkse verantwoordelijkheden, kun je iedereen ook wat zwaardere taken geven. Nadat je de app hebt ingesteld, kun je ‘schoonmaakpakketten’ downloaden, met daarin een tiental vooringestelde standaardklusjes die moeten gebeuren. Voor bepaalde pakketten betaal je eenmalig een klein bedrag.

Geef aan hoe vaak bepaalde taken moeten gebeuren en of gezinsleden een foto moeten maken als zij een klus hebben afgerond. Zo weet je zeker dat je dochter daadwerkelijk het huis heeft afgestoft. Homey werkt niet zo intuïtief als Sweepy en Cozi, maar biedt wel veel mogelijkheden om je huishouden weer op orde te krijgen.

De app Homey is eigenlijk gemaakt om kinderen te leren omgaan met geld.

Al deze apps kun je natuurlijk het best op een smartphone gebruiken. Ben je nog op zoek naar een nieuwe? Bekijk deze smartphones eens op Kieskeurig.nl:

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000