Cellularline Attitude: draadloze oordopjes voor een prikkie

© PXimport

Cellularline Attitude: draadloze oordopjes voor een prikkie

Geplaatst: 18 juli 2018 - 06:28

Aangepast: 24 november 2022 - 13:12

Rens Blom

Omdat volledig draadloze bluetooth-oordopjes zoals de Apple AirPods aan populariteit winnen, verschijnen er steeds meer modellen in allerlei prijsklassen. Aan de onderkant van de markt vind je bijvoorbeeld de nieuwe Cellularline Attitude van 79 euro. Doe je daar een goede koop mee?

De Attitude-oordopjes van accessoiremerk Cellularline zijn te koop in het zwart en worden geleverd met een ronde oplaadhoes, een bijbehorende micro-usbkabel en extra dopjes in verschillende maten. De oordopjes zijn rond en qua grootte vergelijkbaar met een twee euromunt. Door de ingebouwde accu’s zijn ze wel wat dikker, maar mede door het acceptabele gewicht zitten de oordopjes fijn in de oren. Ook tijdens het (hard)lopen. Omdat ze IPX5-gecertificeerd zijn, kunnen ze tegen regen en zweet.

© PXimport

Door op de knoppen aan de zijkanten van de oordopjes te drukken, schakel je ze in en verbind je ze met je apparaat. Dat laatste moet je de eerste keer handmatig doen, daarna gaat het automatisch. Welke bluetooth-versie de Attitude gebruiken is mij onbekend, maar de verbinding met mijn apparaten is stabiel en zonder vertraging. De oordopjes indrukken om acties uit te voeren, werkt overigens matig. De knoppen dienen stevig te worden ingedrukt; grote kans dat dat zeer doet als je de Attitude draagt. Je drukt ze namelijk nog verder in je oren. Een ander minpunt is het gebrek aan integratie met stemassistenten als Google Assistant en Apple Siri.

© PXimport

Over de geluidskwaliteit van de oordopjes valt weinig te klagen. Ze kunnen erg hard, houden achtergrondgeluiden aardig buiten de deur en laten midden en hoge tonen goed horen. Bass is wat minder aanwezig, maar dat is op zulke kleine oordopjes niet vreemd. Je kunt de Attitude ook gebruiken om te bellen en dat werkt naar behoren – zowel met één als twee oordopjes.

De accuduur van de oordopjes is prima: zo’n drie uur met bellen of met muziekluisteren op vijftig procent volume. Door de oordopjes in de hoes te klikken, laden ze magnetisch op. Dit duurt zo’n anderhalf uur. In theorie kun je zien of ze al vol zijn door naar de ingebouwde rode ledjes te kijken, maar die zijn praktisch onzichtbaar. De lampjes op de hoes zelf, die aangeven hoeveel capaciteit de ingebouwde accu nog heeft, zijn beter zichtbaar. De hoes kan de oordopjes zo’n vijf keer opladen voordat hij via de micro-usb-kabel aan het stopcontact moet.

© PXimport

© PXimport

Conclusie

De Cellularline Attitude zijn betaalbare draadloze oordopjes die niet zo verfijnd zijn als bijvoorbeeld de Apple AirPods, maar wel een scherpe prijs/kwaliteitsverhouding bieden. Ze zitten lekker, klinken goed en hebben een prima accuduur. Aan jou de vraag: is dat genoeg of spaar je door voor een nog beter model?

8,0

ONS OORDEEL

Cellularline Attitude

Pluspunten

Betaalbaar

Doosje laadt oordopjes vaak op

Stabiele bluetooth-verbinding

Draagcomfort

Minpunten

Indrukken knoppen is niet gebruiksvriendelijk

Slechtverlichte ledjes op de knoppen

Geen integratie met stemassistenten

Conclusie

**Prijs** € 79,- **Kleur** Zwart **Accuduur** 2,5 tot 3 uur **Oplaadcase** Tot 6 oplaadbeurten **Draadloos** Bluetooth (versie onbekend) **Overig** Regen- en zweetbestendig (IPX5) **Website** [www.cellularline.com](https://www.cellularline.com/xc_en/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000