Briljante Spotify-playlist maken op basis van één liedje

© PXimport

Briljante Spotify-playlist maken op basis van één liedje

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 9 februari 2016 - 12:44

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Martin Gijzemijter

Spotify biedt je fantastische manieren om muziek te vinden waar je van houdt, op basis van de muziek waar je op dat moment naar luistert. Maar dat kost soms wel wat werk, en wat als je daar geen zin in hebt?

Ja, ook wij houden van die heerlijke afspeellijsten die precies de muziek afspelen waar wij van houden. Het punt is dat we alleen niet de tijd willen nemen om die lijst te maken. In theorie is het heel goed mogelijk door duimpjes omhoog en omlaag te geven in Spotify, maar dat kost tijd en dat gaan we dus een keertje doen als we die tijd hebben (en dat moment komt dus nooit, want als we tijd hebben houden we een Breaking Bad-marathon). Zou het niet fantastisch zijn als je gewoon aan kon geven wat je favoriete nummer is, en je vervolgens op basis daarvan de perfecte afspeellijst kon maken? Lees ook: De 15 beste apps om muziek mee te maken.

Magic Playlist

Helaas biedt Spotify die mogelijkheid niet, maar dat wil niet zeggen dat het niet kan. MagicPlaylist is een dienst die precies doet wat we hierboven hebben omschreven. Denk aan je favoriete liedje aller tijden, zelfs als dat van Jan Smit is. Typ de naam van dit liedje in het invoerveld van MagicPlaylist en klik op het resultaat dat verschijnt. Nog geen seconde later verschijnt er een afspeellijst in beeld die je van je sokken zal blazen.

Uiteraard is het geen 100% hit, er zullen altijd nummers tussen zitten die je stiekem toch niet liggen, maar die heb je er in deze lijst met één muisklik uit gevist. Ben je tevreden over je afspeellijst? Klik dan op Save playlist on Spotify. Vervolgens moet je inloggen met je Spotify-account, waarna de afspeellijst automatisch zal zijn toegevoegd. Deze site staat sinds kort bovenaan in onze bladwijzers en we hebben zo'n vermoeden dat dat bij jou niet veel anders zal zijn.

© CIDimport

Met MagicPlaylist tover je in een handomdraai de perfecte afspeellijst tevoorschijn.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000