Ballmer neemt ontslag bij Microsoft

Steve Ballmer zal als CEO opstappen bij Microsoft. De wel erg enthousiaste baas van het techbedrijf vindt het tijd voor vernieuwing in de organisatie en die vernieuwing moet door een verse CEO worden begeleid. Ballmer lag onder vuur gezien de tegenvallende resultaten de laatste tijd.

Steve Ballmer was sinds 2000 als CEO actief bij Microsoft. Hij volgde Bill Gates op nadat deze een andere rol in het bedrijf zei te willen vervullen. Ballmer staat bekend om zijn enthousiaste podiumpresentaties, waarbij hij met enige regelmaat bij presentaties over het podium huppelde en al gillend ontwikkelaars ophitste.

Nu stapt hij van het hoogste podium af en wil hij plaatsmaken voor een kersverse CEO die de reorganisatie van Microsoft moet begeleiden. Deze reorganisatie moet het bedrijf omtoveren in een efficiëntere organisatie waarbij een splitsing zal plaatsvinden in een apparatenafdeling en een dienstenafdeling.

Ballmer heeft successen en mislukkingen gekend bij Microsoft. Windows XP was een duidelijk succes, evenals de spelcomputer Xbox 360. Windows Vista is naar alle waarschijnlijkheid de grootste mislukking onder Ballmer’s regime. De toekomstig oud-CEO ligt al enige tijd onder vuur vanwege de tegenvallende resultaten die Windows 8 en de Surface-tablets het bedrijf hebben gebracht.

De opvolger van Ballmer wordt geselecteerd door een speciaal hiervoor opgericht comité. Onder andere Bill Gates zal daarin plaatsnemen. Ballmer blijft aan tot deze opvolger gevonden is.

Steve Ballmer werd 5 jaar na de oprichting van Microsoft in 1980 aangenomen als dertigste werknemer van Microsoft. Destijds was hij de eerste zakelijk manager van het bedrijf.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000