Apple topman Tim Cook bedankt voor dividend

Tim Cook, ceo van Apple, heeft de uitbetaling van $ 75 miljoen aan dividend op zijn aandelen Apple afgeslagen. De dividenduitkering gold voor alle werknemers van Apple met aandelen.

Tim Cook, ceo van Apple, heeft de uitbetaling van $ 75 miljoen aan dividend op zijn aandelen Apple afgeslagen. De dividenduitkering gold voor alle werknemers van Apple met aandelen.

Tim Cook is natuurlijk niet armlastig, maar er zullen weinig ceo’s zijn die $ 75 miljoen dividenduitkering afslaan. Maar we hebben het dan ook wel over de CEO van het meest waardevolle bedrijf ter wereld. En het feit dat Cook afziet van de uitkering is misschien een slimme zet omdat het een teken van vertrouwen is in Apple. Dat vertrouwen vertaalt zich wellicht weer in een nog hogere aandelenkoers en daardoor, uiteindelijk, nog meer winst voor Cook.

Tim Cook komt niets tekort
Tim Cook Tim Cook hoeft tot die tijd ook niet op een houtje te bijten. Cook zou $ 58 miljoen hebben verdiend in 2010, terwijl hij ‘maar’ $ 800.000 salaris ontving. Met een bonus van $ 5 miljoen en $ 52 miljoen aan aandelen, gaat het hem voor de wind.

Tim Cook goed voor $ 562 miljoen aan aandelen
Cook krijgt twee bundels van 500.000 aandelen in 2016 en 2021 om hem aan Apple te binden. Dit zou tegen de huidige koers 562 miljoen dollar waard zijn. Maar aangezien de groei van Apple nog niet stopt, zal die waarde waarschijnlijk alleen maar stijgen. Het gaat om restricted aandelen, dat zijn aandelen die niet vrij verhandelbaar zijn. Pas als er aan bepaalde condities wordt voldaan mag er in worden gehandeld.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000